Astrologie

Het element Lucht

Het verkennen van de vier elementen in de astrologie

In de astrologie en in andere dingen in het leven zijn er 4 natuurelementen relevant:

Het element Lucht

Hoe onzichtbaar dit element ook is, het verbind alle elementen met elkaar, ook al lijkt het misschien minder relevant.  Het houdt vuur aan de gang, net zoals de zon waterstof verbrandt.  We zouden kunnen zeggen dat het begin van het leven niet mogelijk zou zijn zonder vuur, maar er zou geen vuur op onze planeet zijn zonder lucht.

Het element lucht geeft ons ruimte om te ademen, verbreedt onze longen en opent daarmee onze Ziel voor persoonlijke vrijheid.  Alle tekens die bij dit element horen, hebben een sterke behoefte om zich bevrijd en vrij te voelen.

De sterrenbeelden

Tweelingen, Weegschaal en de Waterman vertegenwoordigen het teken lucht.  Wel interessant om te zien is dat er twee problemen hebben met de zon, waarbij de Weegschaal het laat vallen en dit bij de Waterman ten koste gaat.  De zon houdt dingen op orde en cirkelt eromheen.  De lucht moet vrij zijn om in plaats daarvan het universum te omcirkelen.

Mensen die geboren zijn onder de sterke invloed van deze sterrenbeelden, ondervinden een probleem om in een regelmatige volgorde van hun omgeving te passen.  Ongeacht of het hun land of hun werkplek is. Hun belangrijkste doel in het leven is vaak gewoon om te stoppen met het behagen van anderen en zich zorgen te maken over hun mening, zodat ze hun slimste en meest bevrijdende ideeën kunnen volgen.

Balans

De grootste uitdaging voor de sterrenbeelden is het vinden van aarding en het belang om hun lichaam te begrijpen.  Ze zullen steeds een sterke neiging hebben om in hogere sferen te blijven waar alles lichter is en alles mogelijk lijkt.  Ze ondervinden dus moeilijkheden om hun ideeën, kennis en intelligentie in praktische dingen om te zetten en deze tot leven te brengen.

Willen deze sterrenbeelden slagen in persoonlijke groei en ontwikkeling dan moeten ze stoppen met praten en concrete, praktische stappen zetten richting vervulling in hun leven.  Door het element aarde worden ze in evenwicht gehouden maar hebben wel een dagelijkse routine nodig, waarbij hun maaltijden elke dag op hetzelfde tijdstip worden geserveerd.  Ook hun fysieke activiteit moet er zijn om zich bewust te blijven van hun fysieke bestaan.   Als ze vergeten te eten krijgen ze een gat-in-hun-maag-effect hebben op elk rationeel plan dat ze hebben.

Het belang van het vervullen van de fysieke behoeften is een oer instinkt en dus ook onvervangbaar.

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Bekijk ook
Close
Back to top button