Astrologie

De vier elementen

Het verkennen van de vier elementen in de astrologie.

In de astrologie en in andere dingen in het leven zijn er 4 elementen relevant:

Allemaal hebben ze een erkende geschiedenis lang voor onze komst.  Een alchemist gebruikte deze elementen om antwoorden te vinden.  De mensen gebruikte deze om Moeder Natuur te begrijpen. 

Deze 4 elementen zijn de pilaren geweest van alles wat ons omringd en wat we binnen in onszelf dragen.

De dierenriem (Zodiac) en de elementen.

Elk sterrenbeeld kan je door de elementen verbinden.  Ze helpen ons begrijpen dat er andere manieren zijn om naar een individu te kijken.  Ze geven ons de tijd voor die geen anders zijn dan wij, maken ons duidelijk waarom sommige beter bij elkaar passen dan andere.  Als we het grosso modo even bekijken zal aarde met water goed samengaan en vuur met lucht.  Logisch ook wel, het water geeft aan de aarde zijn vruchtbaarheid en brengt ons tot leven.  De lucht houdt dan weer het vuur brandend en vuur is het licht en doet onze scheppingskracht vonken.

Leer hier verder over de sterrentekens.

Natuur

Als we dit in ons hogere zelf gaan bekijken merken we dat het leven niet mogelijk is zonder één van deze elementen.  In de natuur zijn ze in perfecte harmonie en werken ze elke dag samen met elkaar.  De hogere en lagere energieën weerspiegelt de behoefte van de mensen om dingen in tweeën te verdelen.  Het goede en het slechte, emotie en rede, mannelijk en vrouwelijk, plus en min.

Je moet wel weten dat geen enkel element veel waard is zonder de andere.  Alle elementen hebben één ding gemeen in de wereld zoals we die kennen en dat is materie (wat je kunt zien en aanraken, stof waaruit de wereld bestaat ).  Dit is een link die al deze elementen verbindt met het beeld dat wij van ons lichaam hebben en dit wordt gepresenteerd door het element aarde.  Zonder dat zou leven in deze vorm niet mogelijk zijn en zouden we niet kunnen ruiken, luisteren, proeven of aanraken.  Het betekend dat de manifestatie van alle dingen afhangt van het element aarde.

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Bekijk ook
Close
Back to top button