Astrologie

De vier elementen

Het verkennen van de vier elementen in de astrologie.

In de astrologie en in andere dingen in het leven zijn er 4 elementen relevant:

Allemaal hebben ze een erkende geschiedenis lang voor onze komst.  Een alchemist gebruikte deze elementen om antwoorden te vinden.  De mensen gebruikte deze om Moeder Natuur te begrijpen. 

Deze 4 elementen zijn de pilaren geweest van alles wat ons omringd en wat we binnen in onszelf dragen.

De dierenriem (Zodiac) en de elementen.

Elk sterrenbeeld kan je door de elementen verbinden.  Ze helpen ons begrijpen dat er andere manieren zijn om naar een individu te kijken.  Ze geven ons de tijd voor die geen anders zijn dan wij, maken ons duidelijk waarom sommige beter bij elkaar passen dan andere.  Als we het grosso modo even bekijken zal aarde met water goed samengaan en vuur met lucht.  Logisch ook wel, het water geeft aan de aarde zijn vruchtbaarheid en brengt ons tot leven.  De lucht houdt dan weer het vuur brandend en vuur is het licht en doet onze scheppingskracht vonken.

Leer hier verder over de sterrentekens.

Natuur

Als we dit in ons hogere zelf gaan bekijken merken we dat het leven niet mogelijk is zonder één van deze elementen.  In de natuur zijn ze in perfecte harmonie en werken ze elke dag samen met elkaar.  De hogere en lagere energieën weerspiegelt de behoefte van de mensen om dingen in tweeën te verdelen.  Het goede en het slechte, emotie en rede, mannelijk en vrouwelijk, plus en min.

Je moet wel weten dat geen enkel element veel waard is zonder de andere.  Alle elementen hebben één ding gemeen in de wereld zoals we die kennen en dat is materie (wat je kunt zien en aanraken, stof waaruit de wereld bestaat ).  Dit is een link die al deze elementen verbindt met het beeld dat wij van ons lichaam hebben en dit wordt gepresenteerd door het element aarde.  Zonder dat zou leven in deze vorm niet mogelijk zijn en zouden we niet kunnen ruiken, luisteren, proeven of aanraken.  Het betekend dat de manifestatie van alle dingen afhangt van het element aarde.

Astro Julia

Misschien zegt de naam je niet meteen iets, maar Astro Julia is al een grote naam sinds 1958. Bij de rijken in de Kempen tot ver over de landsgrenzen heen. Inderdaad deze dame is al meer dan 62 jaar bezig met astrologie. Diep in de stille Kempen, aan de rand van een bos staat een statige villa uit de jaren ‘70 waar de tijd een beetje is blijven hangen, maar de nostalgische sfeer zorgt voor een idyllisch karakter. Wij ontmoetten daar de 78-jarige Julia De Ceuninck. Julia vertelde dat ze van haar dochter het magazine De Spirituele Wereld had gekregen. Ze was zo blij dat er terug een magazine was waar eindelijk eens prachtige, informatieve en zuivere artikels in stonden die gingen over spiritualiteit. Maar ze wou meer dan alleen maar lezen en toen vraag ze haar dochter een mail te sturen, want met computers werken wil ze niet. Sinds het overlijden van haar man Jef een 5-tal jaar geleden, was ze een beetje de weg kwijt in het leven. Maar nu heeft ze haar doel: het schrijven over astrologie en het maken van de horoscopen voor ons magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button