Lichaam en Geest

Feesten vol Zelfzorg

De leukste periode van het jaar staat alweer met één voet binnen. Al zijn de meningen verdeeld over de leukheid van deze tijd. Wat de ene ervaart als prachige momenten van samenzijn is voor de andere een confrontatie met eenzaamheid of lastige contacten. Er is echter nooit reden tot paniek want de persoon die er voor kan zorgen dat elk moment een fijn moment is, die is er altijd bij. En die ene persoon, dat ben jij zelf!

Ga aan de slag met onderstaande tips en kom zonder zelfschade de feestdagen door.

Fysieke zelfzorg

  • Slaap voldoende. Ren jezelf niet voorbij door een te strakke agenda en hou het pakjes inpakken niet voor in de late avond.
  • Denk aan je voeding. Gourmet, fondue en vooral heel veel. Dat is meestal het menu van deze dagen. Sta stil bij de momenten dat je zelf je menu kiest en ga voor voedzame en evenwichtige dingen.
  • Drink voldoende water. Omdat je wellicht meer ongezonde voeding en dranken zult nuttigen tijdens deze periode reinig je best je lichaam met voldoende, zuiver water.
  • Stop en adem. De drukte van de feestjes en voorbereidingen kan je soms overvallen. Herken deze momenten en stop bewust even met wat je doet. Benut dit moment om je ademhaling te vertragen. Deze vertraging zal je lichaam triggeren om ook fysiek te vertragen.

Sociale zelfzorg

  • Trek jezelf terug. Zorg voor voldoende tijd weg uit de drukte en de massa. Kom tot rust in je zetel of een andere vertrouwde plek.
  • Durf nee zeggen. Wijs uitnodigingen waar je liever niet op ingaat keurig af. Alleen jij kunt de grenzen stellen die voor jou goed zijn.
  • Wees zuinig op je energie. Wanneer je in gesprek gaat met een vriend of familielid let je best op energie. Luisteren en reageren kan je zeker, let wel op je empathie. Ga niet te ver mee in het verhaal en bescherm zo je eigen energie.
  • Kom buiten. Sluit jezelf niet op om drukte te vermijden. Er zijn tal van plekken die deze tijd van het jaar lekker rustig zijn.
  • Ohana means family. Friends are family. Plan je feestjes en samenkomsten met vrienden. Beter een gezellig feest met vrienden dan een gedwongen feest met familie.

Eenzaamheid

  • Maak connectie. De donkerste dagen van het jaar en tegelijk de meest sociale, sfeervolle momenten. Het contrast kan niet groter zijn. Helaas leeft ook eenzaamheid op deze dagen. Herken je jezelf in eenzaamheid en kijk je daarom negatief tegen deze periode? Weet dan dat de enige oplossing tegen deze eenzaamheid jij zelf bent. Je eigen gedrag is de sleutel tot contact. Een telefoontje of berichtje is snel verzonden. Er zijn zeker mensen die net als jij op zoek zijn naar contact. Vergeet niet dat een duurzaam contact ontstaat door een duurzame investering van tijd en interesse langs beide kanten. Herontdek hoe het is om vrienden te maken. Stel jezelf kwetsbaar op en geef liefde. Je zal een mooi resultaat in ruil krijgen.

Geniet, lach en maak momenten waar je nog veel aan terug zal denken. Het zijn exact die momenten waar je op het einde van je leven het meeste waarde aan zal geven.

Fijne feestdagen!

Informatie

regilio.vandenbril@despirituelewereld.be

Regilio Van den Bril

Regilio is een extraverte introvert die zich dagelijks inzet om mee te bouwen aan een betere morgen. Hij verzamelde reeds verschillende diploma’s en getuigschriften binnen de menselijke ontwikkeling en is er van overtuigd het beste uit iedereen te halen! In zijn vrije tijd ontspant hij graag met een goed boek, een gezellige babbel of helemaal niets doen. Want dat volle hoofd op tijd rust gunnen is belangrijk weet hij. Een magisch antwoordenboek of probleem oplosser is Regilio zeker niet, wel one of us met een groot hart en een hoofd vol kennis en ervaringen om met je te delen!

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button