Lichaam en GeestSpirituele Boeken

Hartekracht

Licht in het donker

Ons redactielid Tinne De Bie heeft een boek uit.

Hartekracht werpt nieuw licht op je hart en op de muren die je gebouwd hebt om haar te beschermen. Je hart is de drager van je essentie, je levenskracht. Het is de plek waar je dromen en verlangens bewaard worden. In je leven gebeuren er echter ook dingen die niet leuk zijn, die pijn doen. Hierdoor bouw je muren rondom je hart, om haar tegen de pijn te beschermen. En dat werkt. Maar die muren beschermen niet enkel je hart, ze zorgen er ook voor dat jij je afgescheiden, verloren en alleen voelt, dat je geen voeling meer hebt met wat er in je hart leeft, met wie jij in wezen bent.

Inkijk in het boek

Op het eerste gezicht lijkt een gigantische kloof te bestaan tussen de wereld van je hartbeschermer, die je kent als de dagdagelijkse, harde realiteit, en de wereld van je hart, die eerder doet denken aan een droomwereld, fantasie.

Tegelijk voel je dat het domein van je hartbeschermer je geen antwoorden kan brengen. Het is een wereld van actie—reactie, van winnaars en vooral van verliezers. Het is nooit goed genoeg en je vindt er geen ware voldoening.

Je pijn heeft een poort geopend naar de dimensie van je hart, maar zo ervaar je dat momenteel nog niet in je leven. Hoe kun je dan van een donkere wereld vol angst, frustraties en zorgen over-stappen naar een wereld van licht en liefde?

Het is niet zo dat je letterlijk van de ene in de andere wereld stapt, hoewel het vaak wel zo aanvoelt. Wanneer je naar de wereld en je leven kijkt door de ogen van je hartbeschermer, zullen die er totaal anders uitzien dan wanneer je kijkt met de ogen van je hart.

Wanneer je blik op de wereld gericht is vanuit je hartbeschermer, zie je overal in je leven strijd, frustraties, problemen, zaken die niet veilig zijn. Wanneer je je blik verruimt en kijkt vanuit je hart, zie je uitdagingen en mogelijkheden om daarmee om te gaan.

Op dit punt, waar jij nu staat of zit, ligt de wereld van je hartbe-schermer achter je. Voor je ligt de wereld van je hart. Hierdoor heb je het gevoel dat je met je ene voet hier staat en met je andere voet daar. Deze tussenfase in de schemerzone hoort er met al zijn ups en downs helemaal bij en nodigt je uit om nog meer uit je denken te komen en naar je gevoel te luisteren.

Tinne De Bie

Tinne De Bie (1981) heeft een ingewikkelde band met haar moeder. Zij was namelijk nergens te bespeuren tijdens haar kinderjaren. Hierdoor voelde Tinne zich niet gewenst en vroeg ze zich vaak af wat ze verkeerd had gedaan. In 2014 veranderde alles plotsklaps toen Tinne het nieuws vernam dat haar moeder werd vermoord. Alle pijn, die ze diep vanbinnen had weggestopt, overspoelde haar. Het voelde alsof een bulldozer haar hart verpletterde. Maar te midden van die hartverscheurende pijn besefte ze iets heel belangrijks en kostbaars. Deze pijn kwam niet voort uit de jaren van kwaadheid en schuldgevoelens. De pijn was enkel zo heftig omdat hij voortkwam uit pure liefde. Met dat besef opende de poort van haar hart zich eindelijk opnieuw voor het leven.

Productinformatie

Titel: Hartekracht – Licht in het donker
Auteur: Tinne De Bie
Categorie: Spiritualiteit
Aantal pagina’s: 86
Geïllustreerd: Ja
Uitvoering/Formaat: Paperback 16 x 24 cm
Verschijningsdatum: 01-11-2019
ISBN: 978-94-6389-725-9
Vaste prijs: € 16,99
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Boekscout

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button