Lichaam en Geest

5 redenen waarom een massage een must-do is

Wanneer heb jij voor het laatst een massage gehad? Daar moet je vast even over nadenken. Hoewel we meer dan ooit bezig zijn met onze gezondheid en onze levensstijl blijven mensen massagetherapie bekijken als een luxe of iets dat alleen topsporters laten doen. Verdiep jezelf even in dit artikel en ontdek welke ongelooflijke resultaten dit uurtje verwennerij voor jou in petto heeft!

1. Beter doorbloeding = weg met de troep!

Door de ritmische aanraking van een massage zetten je bloedvaten uit. Hierdoor kan je bloed efficiënter zijn werk doen. Het aanleveren van herstellende stoffen en afvoeren van afvalstoffen wordt zo geoptimaliseerd. De vakkundige handgrepen van je massagetherapeut zorgen ervoor dat geblokkeerde afvalstoffen losgemaakt en afgevoerd worden. Het allerbelangrijkste afvalverwerkingssysteem van je lichaam, het lymfesysteem, profiteert hier des te meer van.

2. Pret in je hoofd

Serotonine en oxytocine zijn stofjes die in je hersenen aangemaakt worden. Deze twee stofjes zorgen ervoor dat je geluk ervaart, tot rust komt en werken pijnstillend. Je wil serotonine en oxytocine dus zo veel mogelijk in je hoofd hebben. Het is dan ook goed nieuws dat de aanwezigheid van deze stoffen verhoogt tijdens een massage. De verhoging is niet permanent en neemt weer af van zodra de massage stopt. De snelheid van afname verschilt van persoon tot persoon. De meeste mensen kunnen nog zeker 3 dagen genieten van dit leuke effect!

3. Boost je weerstand!

In je bloed zwerft ook cortisol rond. Deze ken je wellicht als stressgerelateerd. Cortisol heeft als bijwerking dat het je immuunsysteem gaat afremmen. Veel cortisol in je lichaam betekent dus een grotere kans om ziek te worden. Het afvoerende effect van de lichaamsmassage zorgt ervoor dat je cortisolniveau gaat dalen. Het immuunsysteem krijg dan de ruimte om zijn werk weer te doen en je te beschermen tegen ziektekiemen.

4. Sneller spierherstel

Heb je soms last van pijnlijke spieren of smijt je jezelf regelmatig helemaal in de sportwereld? Dan zijn je spieren wellicht regelmatig beschadigd. Geen nood, een spier kan zichzelf prima herstellen. Door de getroffen spierzones te laten masseren kan je dit herstelproces echter bevorderen. Wat je spier voornamelijk nodig heeft om te herstellen is bloed om beschadigde stoffen af te voeren en herstellende aan te voeren. En een optimale bloedcirculatie, daar gaan we voor op de massagetafel. Een beschadigde spier kan ook pijn doen. Het bewezen pijnstillend effect van de massage geeft hier een perfect antwoord op!

5. Zet die malende gedachten stop

De ritmische aanraking gedurende de massage in combinatie met de wegname van externe (digitale) stimuli nodigt je uit om tot rust te komen. Je ontspant en laat alles wat je meeneemt in het leven even los. De ruimte die je hierdoor vrijmaakt in je hoofd krijgt de kans om nieuwe visies te maken. Oplossingen die je voorheen niet kon vinden komen spontaan in je op. Het is niet voor niets dat kunstenaars en schrijvers een ontspannende activiteit doen om daarna vol inspiratie weer verder te gaan.

Informatie

regilio.vandenbril@despirituelewereld.be

Bron
Foto: Pixabay

Regilio Van den Bril

Regilio is een extraverte introvert die zich dagelijks inzet om mee te bouwen aan een betere morgen. Hij verzamelde reeds verschillende diploma’s en getuigschriften binnen de menselijke ontwikkeling en is er van overtuigd het beste uit iedereen te halen! In zijn vrije tijd ontspant hij graag met een goed boek, een gezellige babbel of helemaal niets doen. Want dat volle hoofd op tijd rust gunnen is belangrijk weet hij. Een magisch antwoordenboek of probleem oplosser is Regilio zeker niet, wel one of us met een groot hart en een hoofd vol kennis en ervaringen om met je te delen!

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button