Lichaam en Geest

Wie ben ik?

Wie ben ik is een vraag die wereldwijd en veelvuldig gesteld wordt. Het feit dat de vraag zo vaak terugkomt doet vermoeden dat hier wel een antwoord op moet zijn. Vraag jij je dit soms af en hoe ver kom je dan in je zoektocht?

Mensen die zich deze vraag veelvuldig stellen liggen vaak in de knoop met hun identiteit. En het lijkt er op hoe dieper we op deze vraag ingaan en hoe fijner we gaan definiëren, hoe strakker we in deze knoop gaan liggen. Dit komt omdat wie we zijn misschien niet gezien moet worden als iets vasts maar als iets in beweging.

Wanneer je op zoek gaat naar wie je bent en dit probeert vast te leggen, dan loop je het risico je groei ook vast te zetten. Jezelf afvragen wie je wilt zijn lijkt me dan ook een betere vraag. Deze vraag opent je mogelijkheden om te gaan herbekijken hoe je het vandaag doet en hoe je het morgen kan doen.

Wanneer je mee bent met dit principe helpt het je ook te zien dat je niet permanent bent wie je bent. Dat wie je bent een samenvatting is van je gedrag op een moment. Wie je bent is dus perfect te veranderen of te ontwikkelen. Let hier dus zeker op voor mensen die je proberen te manipuleren. Zij proberen doelbewust je gedrag te sturen naar hun doel, niet dat van jezelf.

Heeft deze tekst iets in je aangewakkerd waar je het verder over wil hebben? Ken je iemand die hier iets mee is?

Blijf niet zomaar aan de zijlijn staan.
Doe iets, onderneem actie en ga verder.

Informatie

regilio.vandenbril@despirituelewereld.be

Bron
Foto: Regilio Van den Bril

Regilio Van den Bril

Regilio is een extraverte introvert die zich dagelijks inzet om mee te bouwen aan een betere morgen. Hij verzamelde reeds verschillende diploma’s en getuigschriften binnen de menselijke ontwikkeling en is er van overtuigd het beste uit iedereen te halen! In zijn vrije tijd ontspant hij graag met een goed boek, een gezellige babbel of helemaal niets doen. Want dat volle hoofd op tijd rust gunnen is belangrijk weet hij. Een magisch antwoordenboek of probleem oplosser is Regilio zeker niet, wel one of us met een groot hart en een hoofd vol kennis en ervaringen om met je te delen!

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button