Lichaam en Geest

De evenaar door je gat?

Wanneer ik mensen hoor spreken over een type persoon waar zij het moeilijk mee hebben dan spreken zij zeer vaak over dat ene persoonlijkheidstype waarbij “de evenaar door hun gat” loopt. We kunnen ons allemaal prima iemand (of meerdere mensen) voor de geest halen, bij wie we deze gedachte delen.

Alles is communicatie. Hoe je zelf communiceert tegen anderen. Hoe je toelaat dat anderen communiceren tegen jou. Hoe je communiceert tegen jezelf. Uiterst interessant is het dan ook om het communicatie aspect met deze persoonlijkheidstypen verder te bekijken.

Om het makkelijk te maken gaan we dit soort gedrag, dit type persoon een label toekennen. Ik noem hen “entitled” (recht hebbend op). Deze entitled persoonlijkheden vinden absoluut dat ze, simpelweg omwille van hun bestaan, recht hebben op dingen in het leven. Dingen van jou, hun vrienden, hun familie, de gemeenschap, de overheid en de wereld. Zij zijn het middelpunt en de rest draait rond hen in functie van hun bestaan. Om hun bestaan zo vlot, makkelijk en aangenaam mogelijk te maken.

We the people of planet earth, dragen de verantwoordelijkheid voor wie we zijn. Het is niet je recht dingen af te dwingen gewoon om wie je bent. Laat me zien wie je bent door wat je doet, niet door simpelweg te zeggen dat je zo bent. Verdien wat je krijgt, eis het niet zomaar op.

Regilio Van den Bril

Hiermee omgaan is vaak een uitdaging. Je kan of volledig meegaan in hun verhaal of bewust tegenwind bieden. Kies je om mee te gaan in het gedrag, weet dan dat je hun gedrag enkel bevestigt en hoogstwaarschijnlijk volgende keer exact hetzelfde op je bord krijgt. Wanneer je tegenwind gaat bieden ga je stevig communiceren. Welke communicatiestijl kies jij? Wat ga je zeggen? Hoe ga je dit zeggen? Wanneer ga je dit zeggen? Persoonlijk zou ik gaan voor een assertieve stijl. Blijf bij jezelf, behoud je eigenwaarde en geef waardevolle feedback zonder te veroordelen. De assertieve communicatiestijl is voor velen geen natuurlijk aangeboren stijl. Heb je het hier nog lastig mee? Lucky you! Dan kan je nog groeien in het leven! Leg contact en ik help je graag verder met tips & tricks.

Herken je jezelf echter in entitled gedrag? Dat kan. Voel je er vooral niet schuldig om. Gedane zaken nemen geen keer. Realiseer je dat je elke dag, bij elke ademhaling, je de kans krijgt het anders te doen. Grijp die kans, doe het anders. Ook jij bent welkom voor tips & tricks.

Informatie

regilio.vandenbril@despirituelewereld.be

Bron
Foto: Pixabay

Regilio Van den Bril

Regilio is een extraverte introvert die zich dagelijks inzet om mee te bouwen aan een betere morgen. Hij verzamelde reeds verschillende diploma’s en getuigschriften binnen de menselijke ontwikkeling en is er van overtuigd het beste uit iedereen te halen! In zijn vrije tijd ontspant hij graag met een goed boek, een gezellige babbel of helemaal niets doen. Want dat volle hoofd op tijd rust gunnen is belangrijk weet hij. Een magisch antwoordenboek of probleem oplosser is Regilio zeker niet, wel one of us met een groot hart en een hoofd vol kennis en ervaringen om met je te delen!

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button