Lichaam en Geest

Nieuwjaarsvoornemens

Heb jij bij het inzetten van het nieuwe jaar jezelf ook beloofd dingen anders te gaan doen het komende jaar? Bij de meeste mensen staan meer sporten, gewicht verliezen en meer tijd doorbrengen met dierbaren steevast bovenaan. Mooie voornemens, het zou jammer zijn deze te verliezen wanneer het nieuwe jaar enkele weken oud is.

Zo lukt het wel.

 1. Maak je doelstelling écht concreet. Zonder een goed geformuleerde doelstelling weet je niet waar naartoe. Hiervoor lenen we een techniek uit de management wereld en kan het helpen je doelstelling SMART te formuleren:
  • Specifiek
  • Meetbaar
  • Acceptabel
  • Realistisch
  • Tijdgebonden
 2. Neem je doelstelling helemaal op in je lichaam en bewustzijn. Zorg dat je je op elk moment voor de geest kunt halen hoe je bereikte doel zal zijn. Dit helpt je om de motivatie vanuit je diepste kern te laten komen. Praat over je doel met anderen. Deel je visie, je weg er naartoe, wat goed gaat en wat minder goed gaat. Je eigen boodschap steeds herhalen zorgt er voor dat de verbinding in je hersenen (die betrekking heeft met het doel) gaat verstevigen. De sociale controle (mensen die vragen hoe het gaat met je voornemen) geven je ook een extra duwtje!

Doe het als een pro!

Wil je écht bereiken wat je je vooropstelt? Voel je dan niet verlegen om de hulp van een professional in te roepen. Ik kan me perfect voorstellen dat je echt de verandering wil. Dat wanneer je je dit voorneemt voor het nieuwe jaar, de verandering nodig is om een ongemak te laten verdwijnen en weer te genieten van het leven. Je bent als mens niet gemaakt om alles alleen te kunnen. Vraag hulp, accepteer hulp en bereik meer.

Informatie

regilio.vandenbril@despirituelewereld.be

Bron
YouGrade Foto: Freepik

Regilio Van den Bril

Regilio is een extraverte introvert die zich dagelijks inzet om mee te bouwen aan een betere morgen. Hij verzamelde reeds verschillende diploma’s en getuigschriften binnen de menselijke ontwikkeling en is er van overtuigd het beste uit iedereen te halen! In zijn vrije tijd ontspant hij graag met een goed boek, een gezellige babbel of helemaal niets doen. Want dat volle hoofd op tijd rust gunnen is belangrijk weet hij. Een magisch antwoordenboek of probleem oplosser is Regilio zeker niet, wel one of us met een groot hart en een hoofd vol kennis en ervaringen om met je te delen!

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button