Het Lezers Hoekje

Recensie: Maarten Stoffers – Hartvaardigheden

Praktische Informatie

Auteur: Maarten Stoffers
Uitgeverij: Uitgeverij Paris Books
ISBN: 978-94-9288-330-8

De omschrijving van het boek kan je hier op onze site vinden: Maarten Stoffers – Hartvaardigheden.

De recensie

We willen allemaal gelukkig zijn en van het leven genieten, maar dat gaat niet vanzelf. We moeten onszelf aanzetten tot  echt te leven; we moeten verantwoordelijkheid nemen voor ons leven. Er zijn veel manieren waarop je kunt geven aan anderen en aan jezelf. Geven geeft je meer dan het je kost. Het kan  nodig zijn  iets te verwerken alvorens te kunnen geven of te ontvangen… Er is veel om dankbaar voor te zijn (ontvangen). De makkelijkste manier om te ontvangen is  dankbaar te zijn voor wat er is. Het helpt enorm als je confronteert, incasseert, verantwoordelijkheid neemt en loslaat in de situatie waarin dat gepast is. Het helpt ook om te beseffen dat er geen keuze is zonder offer, maar ook geen offer zonder voordeel. Geven, ontvangen, confronteren en incasseren gaan altijd hand in hand. Liefdevol confronteren is een kunst die zeer de moeite waard is.

Je kunt hartvaardigheden op heel veel terreinen toepassen: voor jezelf, in relaties, op het werk, voor een mooie wereld. Voelt het leven toch als een worsteling? Weet dan dat je daarin niet alleen  bent. De meeste mensen worstelen met het leven. In veel opzichten modderen we maar wat aan, ook al doen we nog zo ons best.  Niemand is perfect, maar gelukkig hoeft dat ook niet.;Het is zelfs niet eens nodig  beter te zijn dan we op dit moment zijn. We zijn goed genoeg zoals we zijn. Als je iets aan jezelf wil  veranderen, dan kan dat. Maar het hoeft niet; je bent niemand iets verplicht.

Dit boek geeft je een aantal vaardigheden  om aan je eigen gereedschapskist voor het leven toe te voegen. Maar je hoeft niets; het is aan jou, ook hierin ben je vrij. Ook als je niets doet, gebeurt er iets. Je ontwikkelt je altijd.Je bent altijd.

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button