Het Lezers Hoekje

Recensie: Lynn Wesenbeek en Kris Colpaert – 50 tinten wijs

Praktische Informatie

Auteur: Lynn Wesenbeek en Kris Colpaert
Pagina’s: 160
Uitgeverij: Uitgeverij Van Halewyk

ISBN: 978-94-6131-831-2
Adviesprijs: € 19,99

De omschrijving van het boek kan je hier op onze site vinden: Lynn Wesenbeek en Kris Colpaert – 50 tinten wijs.

De recensie

Wat is er zo bijzonder aan vijftig worden ? Treed je binnen in een ander rijk? Hoe voelt het om die symbolische grens over te gaan ? Hoe gaan we om met de tweede helft van ons leven?  Vanuit deze vraag is dit boek ontstaan. Dertien bekende personen trachten vanuit hun eigen inzicht hier antwoord op te geven.  Naarmate we de vijftig naderen komen we , meestal ongemerkt, in een tussenfase terecht.  In die periode gebeurt er heel veel. We nemen afscheid van onze kinderen en van onze ouders en soms ook van elkaar. Meer dan op andere momenten in het leven tellen we de eretekens in de kast, of de krassen op onze ziel.

Vijftig tinten wijs bevat slechts een handvol bespiegelingen over manieren waarop we met die tweede helft van ons leven kunnen omgaan. Ieder mens heeft een eigen verhaal. Geen enkele tegenslag is dezelfde, net zomin als elk succes hetzelfde is. We hebben wel één ding gemeen: een ruimer bewustzijn. Hoe ouder we worden, hoe minder tijd er rest. Wie dat beseft, wordt meestal milder en daardoor bijna automatisch ook wijzer. Het boek laat ook zien dat niemand te oud is om nog iets bij  te leren of iets te veranderen aan het leven. Daarom is dit boek niet alleen bedoeld voor vijftigers.  Het bevat inzichten voor iedereen, op welke leeftijd dan ook. want wijsheid komt vaak onverwachts, en in vele tinten.

De meeste mensen geven in hun leven een groot deel van zichzelf aan iets of iemand. We bieden het bijna blindelings aan, aan een kind, een partner, een baas, een bedrijf, een partij of een land. Uit die toewijding proberen we trots en waardigheid te halen. Maar we weten nooit wat daarvan de uitkomst zal zijn.

Daarom : wat je niet kan aanvaarden, moet je veranderen. Tenzij je het niet kan  veranderen, dan moet je het aanvaarden.

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button