Spirituele Boeken

Recensie: Lynn Wesenbeek en Kris Colpaert – 50 tinten wijs

Praktische Informatie

Auteur: Lynn Wesenbeek en Kris Colpaert
Pagina’s: 160
Uitgeverij: Uitgeverij Van Halewyk

ISBN: 978-94-6131-831-2
Adviesprijs: € 19,99

De omschrijving van het boek kan je hier op onze site vinden: Lynn Wesenbeek en Kris Colpaert – 50 tinten wijs.

De recensie

Wat is er zo bijzonder aan vijftig worden ? Treed je binnen in een ander rijk? Hoe voelt het om die symbolische grens over te gaan ? Hoe gaan we om met de tweede helft van ons leven?  Vanuit deze vraag is dit boek ontstaan. Dertien bekende personen trachten vanuit hun eigen inzicht hier antwoord op te geven.  Naarmate we de vijftig naderen komen we , meestal ongemerkt, in een tussenfase terecht.  In die periode gebeurt er heel veel. We nemen afscheid van onze kinderen en van onze ouders en soms ook van elkaar. Meer dan op andere momenten in het leven tellen we de eretekens in de kast, of de krassen op onze ziel.

Vijftig tinten wijs bevat slechts een handvol bespiegelingen over manieren waarop we met die tweede helft van ons leven kunnen omgaan. Ieder mens heeft een eigen verhaal. Geen enkele tegenslag is dezelfde, net zomin als elk succes hetzelfde is. We hebben wel één ding gemeen: een ruimer bewustzijn. Hoe ouder we worden, hoe minder tijd er rest. Wie dat beseft, wordt meestal milder en daardoor bijna automatisch ook wijzer. Het boek laat ook zien dat niemand te oud is om nog iets bij  te leren of iets te veranderen aan het leven. Daarom is dit boek niet alleen bedoeld voor vijftigers.  Het bevat inzichten voor iedereen, op welke leeftijd dan ook. want wijsheid komt vaak onverwachts, en in vele tinten.

De meeste mensen geven in hun leven een groot deel van zichzelf aan iets of iemand. We bieden het bijna blindelings aan, aan een kind, een partner, een baas, een bedrijf, een partij of een land. Uit die toewijding proberen we trots en waardigheid te halen. Maar we weten nooit wat daarvan de uitkomst zal zijn.

Daarom : wat je niet kan aanvaarden, moet je veranderen. Tenzij je het niet kan  veranderen, dan moet je het aanvaarden.

JONI Team

Als echtpaar (Nina Lenaerts en Jorge Gomez) vormen ze een (h)echt team dat mensen wil helpen die op zoek zijn naar een goede en gelukkige levensweg. Jorge is een Reiki Master en geeft Reiki cursussen en behandelingen. Nina is ervaren levenscoach en begeleid mensen met behulp van kaarten en pendel op hun levenspad. Mensen die graag hun levensweg willen zoeken, kunnen altijd bij hun terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button