Het Lezers Hoekje

Recensie: Deepak Chopra & Rudolph E. Tanzi – Het zelfhelend vermogen

Praktische Informatie

Auteur: Deepak Chopra & Rudolph E. Tanzi
Pagina’s: 320
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers / VBK-België

ISBN: 978-90-21-56855-3
Adviesprijs: € 22,50

E-book
ISBN:
978-90-21-56855-3
Adviesprijs: € 11,99

De omschrijving van het boek kan je hier op onze site vinden: Deepak Chopra & Rudolph E. Tanzi – Het zelfhelend vermogen.

De recensie

Voorkomen is beter dan genezen. Een gezonde levensstijl ondersteunt het zelfhelend vermogen. Het klinkt logisch, maar de resultaten zijn revolutionair. Een belangrijke pijler van ons zelfhelend vermogen is het immuunsysteem. Dit beschermt ons tegen ouderdomskwalen, (resistente ) bacteriën, epidemieën en schadelijke milieu-invloeden. Het kan ernstige ziektes voorkomen.

Door iedere dag bewuste keuzes te maken, kunnen wij zelf dit immuunsysteem versterken. Daartoe bieden Deepak Chopra en Rudolph Tanzi een actieplan aan van 7 dagen, met iedere dag een andere focus.

Dit levert de volgende voordelen op:
• je natuurlijk evenwicht blijft in stand
• je kunt vormen van kanker en mogelijk ook alzheimer voorkomen
• je wordt minder afhankelijk van medicijnen
• je wordt gezond ouder

Niet de artsen en farmaceutische bedrijven, maar jij zelf bent verantwoordelijk voor je gezondheid. Dertig jaar geleden stonden artsen wantrouwend tegenover de connectie tussen lichaam en geest. Die leverde de nodige scepsis op, want in tegenstelling tot het hart of een griepvirus is de geest onzichtbaar en niet-fysiek. Dankzij decennia van onderzoek naar de vraag hoe het brein met elke cel in het lichaam communiceert, is het tegenwoordig een flinke uitdaging om een lichaamsproces te vinden dat niet door de geest wordt beïnvloed. Het brein, dat ooit als de heerser over de geest werd gezien, is van zijn troon gestoten.

De ‘geest’ is aanwezig in je hele lichaam. Een hart- en levercel denkt niet in woorden en zinnen, maar verstuurt en ontvangt wel voortdurend complexe chemische boodschappen. De bloedstroom vormt samen met het centrale zenuwstelsel een informatiesnelweg met 50 biljoen cellen die allemaal bijdragen aan een gemeenschappelijk doel; in leven en gezond blijven en goed gedijen.

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button