Wicca

Kies je pad

Ben jij een heggenrijder of een wiccamagiër?

Het pad van de wicca

Wicca betekend letterlijk ‘ambacht van de wijze’ het is afkomstig van het Oud-Engelse woord ‘wisdom’ (wijsheid).  De term wicca komt eigenlijk van het boek “Witchcraft Today” uit 1950 van Gerald Gardner die het had over de New Forest Coven.  Vanwege de eeuwenlange christelijke associatie van heksen en magie met satanisme noemen vele witte magiërs zich nu wicca in plaats van heks.  Wicca kent geen dogma’s, stimuleert verdraagzaamheid en probeert niet actief anderen te bekeren.

De covens zijn gesloten groepen waarvan het lidmaatschap gebeurt op uitnodiging.  Ze worden bestuurd op basis van een contract dat geleid word door een hogepriesteres met soms een hoge priester erbij.  Er is vaak sprake van een familiesfeer door de eensgezindheid.  Ga je voor de weg van wicca, dan zijn deze de onderstaande vragen die jij je moet afvragen.

  • Kan ik me aanpassen aan de agenda van anderen?
  • Kan ik open zijn en fouten maken waar anderen bij zijn?
  • Kan ik tegen opbouwende kritiek van personen met meer ervaring?
  • Kan ik me ertoe zetten regelmatig te studeren en naar afspraken te gaan?
  • Hou ik van in een groep werken? Leren van anderen?  Deel uitmaken van een groep?

Heb je op de meeste vragen ‘Ja’ geantwoord, dan ben je zeker klaar voor wicca.

Het pad van de heggenrijder.

Magiërs die zelfstandig werken zijn de kruidenmensen of de heggenrijders.  Je hebt ervaring op paranormaal gebied en een goed ontwikkelde intuïtie.  Je leert meer door zelfstudie of door ervaring op te doen bij een witte magiër. Je hebt een hoge zelfdisciplineschaal en het vermogen te leren door communicatie in de natuur.

Je hebt vertrouwen in je spirituele gidsen en kan op je eentje in een andere bewustzijnstoestand geraken.  U hebt een brede kennis in de natuur en kruiden.  Ook ben je verantwoordelijk voor het kiezen van correspondenties en het uitvoeren van rituelen.  Als je deze weg kiest, dan zijn dit enkele vragen die jij je moet afvragen.

  • Heb ik zelfdiscipline?
  • Heb ik een goed geheugen?
  • Vertrouw ik op mijn intuïtie?
  • Ben ik graag alleen in de natuur?
  • Kan ik zonder angst en hulp in een andere bewustzijnstoestand geraken?

Heb je op de meeste vragen ‘Ja’ geantwoord, dan heb je kans een grote heggenrijder te worden.

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button