Spirituele Boeken

Recensie: Bob Roth – De kracht van transcedente meditatie.

Praktische Informatie

Auteur:  Bob Roth
Pagina’s: 224
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers / VBK-België
ISBN: 978-90-21-56536-1
Adviesprijs: € 18,99
ISBN e-Book: 978-90-21-56537-8
Adviesprijs: € 9,99

De omschrijving van het boek kan je hier op onze site vinden: Bob Roth – De kracht van transcedente meditatie.

De recensie

Dit boek gaat over TRANSCENDENTE MEDITATIE en is geschreven door BOB ROTH, medeoprichter van de DAVID LYNCH FOUNDATION. Vandaag de dag is het een techniek voor alle mensen die op zoek zijn naar balans in hun leven, meer creativiteit, een betere gezondheid en minder stress, en naar geluk.

Transcendente Meditatie (TM) is een eenvoudige techniek waarmee je je geest en lichaam kunt opladen met behulp van een mantra.In dit boek wordt uitgelegd wat Transcendente Meditatie is en waar je er voor terecht kan.Je leert deze meditatietechniek van een professioneel geschoold leraar die je in een persoonlijke sessie zal instrueren. Je krijgt van hem of haar een eigen mantra, een woord of klank waar geen betekenis aan verbonden is.Je leert hoe je dit mantra op de juiste wijze moet gebruiken; dat wil zeggen moeiteloos, zonder inspanning en in stilte.

Ze laten je zien dat het niet nodig is om bepaalde gedachten te hebben of om op je ademhaling te letten, of om de gewaarwordingen in je lichaam te observeren, of iets te visualiseren. Je hoeft ook niet op een bepaalde manier te gaan zitten, je kunt gewoon rechtop zitten in een makkelijke stoel, thuis, op het werk, in de trein of het vliegtuig , op een bankje in een park , … overal waar jij je goed voelt. Transcendente meditatie vind ik een geweldige aanrader voor mensen die niet kunnen visualiseren of die geen controle kunnen krijgen op hun ademhaling tijdens een meditatie.

Wat is nu precies Transcendente Meditatie?

Eenvoudig, natuurlijk en moeiteloos.  TM is eenvoudig niet omdat het simplistisch of een meditatie voor beginners is, maar omdat het een elegante eenvoud bezit. Het is moeiteloos omdat er geen concentratie of beheersing van gedachten wordt gevraagd, het is geen religie of geen filosofie. TM is een techniek die je leert en daarna zelfstandig praktiseert; niets anders dan dat.

Het vraagt geen verandering van je levensstijl.  En tenslotte is het niet nodig om erin te geloven.Of je dit nu wel of niet doet : de techniek werkt net zo goed. Ook is TM geen vaardigheid waarin je steeds beter wordt na wekenlange of maandenlange oefening.

Je beheerst de techniek in een paar uurtjes, in een paar dagen tijd. Daarna kun je er de rest van je leven plezier van hebben.

Ik wens jullie alvast veel liefde en geluk toe op jullie levenspad.

JONI Team

Als echtpaar (Nina Lenaerts en Jorge Gomez) vormen ze een (h)echt team dat mensen wil helpen die op zoek zijn naar een goede en gelukkige levensweg. Jorge is een Reiki Master en geeft Reiki cursussen en behandelingen. Nina is ervaren levenscoach en begeleid mensen met behulp van kaarten en pendel op hun levenspad. Mensen die graag hun levensweg willen zoeken, kunnen altijd bij hun terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button