Het Lezershoekje

Recensie: Mike Annesley – De genezende kracht van Meditatie

Praktische Informatie

Auteur:  Mike Annesley
Pagina’s: 160
Uitgeverij: Zuidnederlandse Uitgeverij ZNU
ISBN: 978-90-447-75081-2
Adviesprijs: € 24,95

De omschrijving van het boek kan je hier op onze site vinden: Mike Annesley – De genezende kracht van Meditatie

Recensie

Dit is een aanrader voor wie van mediteren houdt.Het is een boek van Mike Annesley met Steve Nobel. De meditaties in dit boek zijn gebaseerd op de traditie van mandalameditatie, waarbij symbolische elementen in een ontwerp worden gebruikt om helende gedachten te stimuleren.

Er zijn zeer veel verschillende meningen over hoe je best kan mediteren., De goede manier van mediteren is voor iedereen verschillend : ieder doet het op zijn/haar eigen wijze. In dit boek staan vele voorbeelden van mediteren met beelden. Het is prachtig uitgelegd en stap voor stap leer je met het boek mediteren met mandala’s waar jij je goed bij voelt. Het principe dat aan de basis ligt van dit innovatieve boek vol helende meditaties is de transformerende kracht van beelden, meer bepaald van symbolen. In dit boek staan geen mindfulness meditaties, omdat deze voor mandala’s niet nuttig zijn. Toch spelen bepaalde principes uit mindfulness een rol, vooral het focussen op je eigen ademhaling.

Nog een oosters principe dat de westerse praktijk is binnen gedrongen, is het chakrasysteem.
De chakra’s zijn de zeven centra in het lichaam waardoor energie of prana stroomt. Energie in de chakra’s die door stress of emotionele of fysieke problemen wordt geblokkeerd, kan vaak leiden tot ziekte. Vrij stromende energie daarentegen houdt ons gezond, levenslustig en vitaal. Door een diepgaande meditatie met een van de chakra’s naar keuze waar jij je goed bij voelt, kan de energiestroom worden hersteld. De dertig prachtige gekleurde mandala’s richten zich op de verschillende chakra’s, meridianen, organen en systemen in ons lichaam. Zoals het hart, de ogen, de longen of de huid.

Mediteren met deze ontwerpen geeft je toegang tot verborgen innerlijke bronnen van vitaliteit die je helpen om de eenheid en het evenwicht in je lichaam te herstellen. Het is tevens een prachtig en gemakkelijk werkboek.Kortom, wie van mediteren houdt, heeft dit boek in huis liggen. Ik wens jullie nog veel plezier op jullie pad toe.

Hans Van Dyck

Een duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hans is spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken manifestatie en geeft tevens ook healingen op je lichaam. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Wereld TV, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica zijn maar enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Waar hij visitekaartjes, logo's, huisstijlen, ... lay-out maar ook waar hij spirituele producten ontwikkeld. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Bekijk ook
Close
Back to top button