Wicca

Mannelijkheidsrituelen begrijpen

Het leven van een vrouw wordt in duidelijke stadia onderverdeeld.  Maar ook mannelijke wicca’s lopen specifieke levensfasen door.

Het lichaam en ziel wordt op één lijn geplaatst door bepaalde overgangsmomenten in het leven te markeren met rituelen.  Hierdoor worden de magische energieën voor persoonlijke groei gebruikt en komt er een beter begrip voor.  Voor de meeste jongens is de eerste fase binnen de wereld van magie hun overstap naar volwassenheid.

Uitdaging

De fases voor de mannelijkheidceremonie vind al plaats vanaf de pubertijd.  De jongen krijg taken waarmee hij zijn energie op het algemeen belang kan richten.

Een voorbeeld is een zoektocht waarbij hij alleen is met de natuur om te mediteren of een fysieke uitdaging.  Indien dit lukt, wordt hij verwelkomd als man en officieel gevraagd zijn verantwoordelijkheden te aanvaarden.  Een jonge wicca wordt dikwijls gevraagd voor fysieke uitdagingen zoals kamperen en een schuilplaats bouwen.

Correspondenties van de mannelijkheid

Volwassen worden maakt tegenstrijdige emoties los.  Je kan dit in balans brengen door behulp van enkele ceremonieën.  Van deze ceremonieën profiteren niet alleen de jongen maar ook de ganse gemeenschap, de Godin en het milieu van.  De ouders kunnen gebruikmaken van aromatherapie of kruidenelixers om moeilijke tieners probleemloos door deze fase te helpen.

 • Een walnootbloesemremedie kan de overgang naar de mannelijkheid vereenvoudigen omdat de walnoot het hart openstelt voor verandering.
 • Voor de verdrijving van lustloosheid kan je jeneverbesolie gebruiken.

De Mannelijkheid vieren

De onderstaande punten geven een startpunt om de jongen te verwelkomen in het man-zijn.

 1. Teambuilding
  De jongen mag op het moment dat hij de fases doorgaat dit niet weten, daarom worden de jongens van vroeger af al ontvoerd of naar de ceremonie gelokt.  Ze moeten op dat moment een fysieke activiteit doen zoals het opstellen van een schuilplaats.  Alle andere mannelijke wicca’s die deelnemen zijn verantwoordelijk voor de jongen.
 2. Eenzame zoektocht
  Een meditatieve uitdaging is een andere mogelijkheid.  Een opdracht voor hem kan zijn een eenzame wake houden, ‘s nachts het Heilig vuur te laten branden of naar nieuwe inzichten zoeken.  Indien hij een grot bezoekt is dit het teken om terug te keren naar de goddelijke schoot, om als man herboren te worden.  De jongen mag uit de grot terug komen als de andere vinden als de tijd rijp is.
 3. Een heldenontvangst
  Als deze rituelen afgerond zijn wordt de jongen in de Kring verwelkomd. De jongen is nu een held die een belangrijk wapenfeit heeft verricht.  Hij krijgt eten en drinken en de andere vertellen hun verhalen.  De jongen krijgt dan ook enkele taken die hem een plaats in de gemeenschap geven.  Dit kan gaan van vrijwilligerswerk of huishoudelijke klusjes.
 4. Plechtige eed
  Als de jongen klaar is en de verantwoordelijkheden aanvaardt, legt hij een eed af voor een altaar waar de foto’s van de Lord en de Lady (de Gehoornde God en de Godin) en de symbolen van de vier elementen.  Als teken van zijn nieuwe status krijgt hij een magische talisman in de vorm van een magisch instrument of edelsteen.  De andere mannen schenken symbolische geschenken uit de natuur zoals een schelp voor intuïtie of een uilenveer voor wijsheid.  Voor familie en vrienden is er na de eed een groot feest.

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button