Het Lezers Hoekje

Recensie: Leven

De inhoud van het boek kan je hier lezen.  De recensie geschreven door Joni Team kan je hieronder lezen.

Praktische Informatie

Auteur:  Thich Nhat Hanh
Pagina’s: 208
Uitgeverij: Uitgeverij Ten Have / VBK-België
ISBN: 978-90-25-90624-5
Adviesprijs: € 18,99

Dit verhaal gaat over een jonge monnik, echter al wel bekend als dichter en een erudiet geleerde.  Hij volgde les in een tempel ergens in Saigon.  Dit verhaal is een reis die je samen maakt, het is net zoals je een boswandeling maakt en geniet van de adembenemende schoonheid van onze kostbare planeet.  Soms zie je een boom met een mooie schors, een opvullende rotsformatie of een prachtig gekleurd stuk mos vlak langs het pad en dan wil je degene met wie je bent hiervan laten meegenieten, dit boek lijkt hier wel wat op.

Mindful ademen is een prachtige manier om het lichaam en je gevoelens tot rust te brengen en tot stilte en vrede te komen.  Mindful ademen is niet moeilijk iedereen kan het, zelfs kinderen.

Als je mindful ademt breng je lichaam en geest in harmonie, terwijl jij je concentreert op het wonder van de adem.  Onze ademhaling is van eenzelfde schoonheid als muziek, Thich nhat hanh laat u zien hoe je mindful moet ademen hij laat je zien wie dat jij eigenlijk zelf bent, en hoe dat je in het leven moet staan.  Wat en wie je als mens bent, je bent de planeet en de planeet is jij, je kunt geen gezond lichaam hebben als de aarde niet gezond is.  Daarom dienen we de gezondheid van de aarde te beschermen, als we de gezondheid van ons lichaam willen beschermen, dit is het inzicht in leegte.

Het kan zijn dat we verstrikt zitten in onze plannen, werk en onze gehaaste manier van leven.  We kunnen ook vastzitten in onze begeerten of rusteloosheid of misschien worden we geblokkeerd door verdriet, boosheid of angst.  Het kan zijn dat we ons hele leven al verstrikt zitten in de touwen van woede en angst, of dat we gebukt gaan onder wraakzuchtige gevoelens waar we maar niet los van kunnen komen.  Thich Nhat Hanh laat u zien wat je met mindfulness en uw leven kunt bereiken.

 

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Bekijk ook
Close
Back to top button