Spirituele Boeken

Recensie: Leven

De inhoud van het boek kan je hier lezen.  De recensie geschreven door Joni Team kan je hieronder lezen.

Praktische Informatie

Auteur:  Thich Nhat Hanh
Pagina’s: 208
Uitgeverij: Uitgeverij Ten Have / VBK-België
ISBN: 978-90-25-90624-5
Adviesprijs: € 18,99

Dit verhaal gaat over een jonge monnik, echter al wel bekend als dichter en een erudiet geleerde.  Hij volgde les in een tempel ergens in Saigon.  Dit verhaal is een reis die je samen maakt, het is net zoals je een boswandeling maakt en geniet van de adembenemende schoonheid van onze kostbare planeet.  Soms zie je een boom met een mooie schors, een opvullende rotsformatie of een prachtig gekleurd stuk mos vlak langs het pad en dan wil je degene met wie je bent hiervan laten meegenieten, dit boek lijkt hier wel wat op.

Mindful ademen is een prachtige manier om het lichaam en je gevoelens tot rust te brengen en tot stilte en vrede te komen.  Mindful ademen is niet moeilijk iedereen kan het, zelfs kinderen.

Als je mindful ademt breng je lichaam en geest in harmonie, terwijl jij je concentreert op het wonder van de adem.  Onze ademhaling is van eenzelfde schoonheid als muziek, Thich nhat hanh laat u zien hoe je mindful moet ademen hij laat je zien wie dat jij eigenlijk zelf bent, en hoe dat je in het leven moet staan.  Wat en wie je als mens bent, je bent de planeet en de planeet is jij, je kunt geen gezond lichaam hebben als de aarde niet gezond is.  Daarom dienen we de gezondheid van de aarde te beschermen, als we de gezondheid van ons lichaam willen beschermen, dit is het inzicht in leegte.

Het kan zijn dat we verstrikt zitten in onze plannen, werk en onze gehaaste manier van leven.  We kunnen ook vastzitten in onze begeerten of rusteloosheid of misschien worden we geblokkeerd door verdriet, boosheid of angst.  Het kan zijn dat we ons hele leven al verstrikt zitten in de touwen van woede en angst, of dat we gebukt gaan onder wraakzuchtige gevoelens waar we maar niet los van kunnen komen.  Thich Nhat Hanh laat u zien wat je met mindfulness en uw leven kunt bereiken.

 

JONI Team

Als echtpaar (Nina Lenaerts en Jorge Gomez) vormen ze een (h)echt team dat mensen wil helpen die op zoek zijn naar een goede en gelukkige levensweg. Jorge is een Reiki Master en geeft Reiki cursussen en behandelingen. Nina is ervaren levenscoach en begeleid mensen met behulp van kaarten en pendel op hun levenspad. Mensen die graag hun levensweg willen zoeken, kunnen altijd bij hun terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button