Het Lezers Hoekje

Recensie: Een met alle LEVEN

De inhoud van het boek kan je hier lezen.  De recensie geschreven door Joni Team kan je hieronder lezen.

Praktische Informatie

Auteur:  Eckhart Tolle
Pagina’s: 144
Uitgeverij: Uitgeverij Ankh Hermes / VBK-België
ISBN: 978-90-20-21415-4
Adviesprijs: € 14,99

‘Een met alle leven’ bevat een door Eckhart Tolle zelf gekozen selectie van teksten uit ‘Een nieuwe aarde’ en zijn eerste boek ‘Nu’. Door zijn  ideeën  over een andere manier van zijn en leven op deze wereld nog eens kort en krachtig weer te geven, heeft ‘Een met alle leven’ een toegevoegde waarde voor iedereen die ‘Een nieuwe aarde’ heeft gelezen en tot verdere verdieping van het bewust zijn in het NU wil komen.

De diepe, doch eenvoudige inzichten van Eckhart hebben al talloze mensen overal op aarde geholpen innerlijke vrede en meer vervulling in hun leven te vinden op hun levens weg . De kern van zijn onderricht is de transformatie van het bewustzijn, een geestelijk ontwaken dat hij als de volgende stap in de evolutie van de mens beschouwt . Een essentieel aspect van dat ontwaken is het uitstijgen boven onze egoïstische  bewustzijnstoestand . Dat is niet alleen noodzakelijk voor persoonlijk geluk, maar ook om een eind te maken aan de gewelddadige conflicten die een ramp zijn geworden op onze planeet.

Het is aan te raden het boek niet in één ruk uit te lezen, maar stil te staan bij de passages die je raken of herkenning oproepen.  Laat de woorden bezinken en voel wat ze in je teweegbrengen. Kijk of je de waarheid kunt voelen waarnaar ze verwijzen en die je eigenlijk al in je draagt. Op die manier worden de teksten een bron van ontwaken. Wat je ook kan doen is af en toe het boek op willekeurige bladzijde openslaan en dan een bladzijde of passage lezen en de woorden de weg laten wijzen naar de dimensie diep in je die boven woorden en gedachten uitgaan.

Je leest dit boek niet om iets nieuws te weten te komen maar om dieper door te dringen, meer aanwezig te worden, te ontwaken uit de stroom van onophoudelijk en dwangmatig denken en zeker het bewustZIJN.

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button