Spirituele Boeken

Recensie: Eindeloos bewustzijn

De inhoud van het boek kan je hier lezen.  De recensie geschreven door Peggy Geudens kan je hieronder lezen.

Praktische Informatie

Auteur:  Pim Van Lommel
Pagina’s: 909
Uitgeverij: Dwarsligger, Kosmos Uitgeverijen, VBK-België
ISBN: 978-90-4980-608-8
Adviesprijs: € 15,00

Dit boek gaat over bewustzijn, over ervaringen van een helder en zuiver bewustzijn dat kan optreden op het moment dat de hersenfuncties uitvallen.  Bewustzijn is een subjectief begrip en wetenschappelijk bijna niet aan te tonen.  Bovendien is ‘bewustzijn’ zeer moeilijk te omschrijven of te definiëren.  Toch deed cardioloog Pim van Lommel meer dan 15  jaar geleden een onderzoek naar bijna-dood-ervaringen bij 344 Nederlandse patienten en publiceerde hij 10 jaar geleden het boek ‘Eindeloos bewustzijn’.  Sinds deze eerste publicatie, 10 jaar geleden,  kunnen we niet meer om het verschijnsel ‘bijna-dood- ervaring’ heen.

De opbouw van dit boek start met een verslag van wat een BDE is en beschrijft de betekenis van een BDE.  De 12 voorkomende elementen van een bijna-dood-ervaringen  worden besproken. Zowel positieve als negatieve veranderingen en de verwerkingsproblematiek die kunnen optreden na een BDE worden aangehaald.  Ook bijna-dood-ervaringen bij kinderen komen ter sprake.  Door het vergelijken van 4 wetenschappelijke studies, waaronder ook de eigen Nederlandse studie, wordt er gezocht naar verklaringen en inzichten.  De resultaten en conclusies hiervan worden kort en duidelijk verstaanbaar uitgelegd.

Er zijn goede redenen om aan te nemen dat ons bewustzijn niet altijd gestuurd wordt of samen gaat met het functioneren van onze hersenen. Bewustzijn kan ook buiten ons lichaam ervaren worden, kan ervaren worden tijdens een BDE.

Het wetenschappelijk aspect en de inzichten van cardioloog Pim van Lommel worden afgewisseld met getuigenissen en verhalen van mensen die een BDE hebben ervaren, waardoor het boek naar mijn mening tot een ruimer publiek spreekt en de soms wetenschappelijke benadering toegankelijker maakt.

JONI Team

Als echtpaar (Nina Lenaerts en Jorge Gomez) vormen ze een (h)echt team dat mensen wil helpen die op zoek zijn naar een goede en gelukkige levensweg. Jorge is een Reiki Master en geeft Reiki cursussen en behandelingen. Nina is ervaren levenscoach en begeleid mensen met behulp van kaarten en pendel op hun levenspad. Mensen die graag hun levensweg willen zoeken, kunnen altijd bij hun terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button