Lichaam en Geest

Wat is life coaching?

Het is heel normaal om niet te weten wat een Life Coach doet. Zeker als je er zelf, of iemand in je omgeving, nog nooit een nodig gehad hebt. We leggen je graag uit wie we zijn, wat we doen en hoe we je kunnen helpen!

In de welzijnssector zijn er een heleboel mensen waarbij je terecht kan met je persoonlijke verhaal. Bij Life Coaching werken we rond drie belangrijke basisvragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Het is onze doelstelling balans te brengen in je ganse leven. Met ganse leven bedoel ik dat we over de grenzen heen gaan van je verschillende leefwerelden: je gezin, je werk, je hobby’s, je gezondheid enzovoort. Door je skills in al deze domeinen aan te pakken, pakken we ook je relatie in al deze domeinen aan.

Hoe ziet dat eruit?

Alles begint bij het intakegesprek. Dit eerste gesprek dient om ons inzicht te geven in je leven. Op die manier krijgen we een eerste gedacht over je energiegevers en vreters én je motivatie naar verandering. Op het einde van dit gesprek beslissen we of we met een goed gevoel verder kunnen gaan naar een volgend gesprek. Het intakegesprek bieden we je gratis aan, dus je investeert in eerste instantie enkel een uur van je tijd en de moed om je verhaal met ons te delen.

Een coachingsessie kan één stevige sessie zijn of een traject van meerdere sessies. Aangezien een duurzame verandering wel wat tijd vraagt, verkiezen de meeste cliënten een traject met een minimum van vijf sessies. Tussen elke sessie zit een twee à drie weken tijd. Gedurende het traject blijf je niet eindeloos graven in het verleden en leer je kijken naar de toekomst terwijl je leert omgaan met je verleden. Life Coaching beperkt zich niet tot in de praktijkruimte maar pas je 24 uur per dag, elke dag toe.

Is een Life Coach een psycholoog?

Nee. Het is belangrijk hier het verschil in te begrijpen. Om jezelf Life Coach te noemen zijn er geen diploma vereisten. Een psycholoog heeft wel een specifiek diploma moeten behalen. Het kan dus zeker geen kwaad te controleren of een instantie die life coaching aanbiedt wel een degelijke opleiding heeft gehad. Onderaan onze website geven we je graag mee op welke werkvlakken we Europese erkenning kregen. Terwijl een psycholoog eerder zal werken met gesprekstechniek richten we ons bij coaching op bredere, actieve technieken. Geen uur op een stoel zitten maar wel in beweging komen!

Wanneer is het nuttig voor me?

Als je je vragen stelt bij de kwaliteit van je leven of de vormgeving, of je vraagt jezelf af of dit nu echt je leven is, dan kan een sessie zeker nuttig voor je zijn. Het kan echter nooit kwaad om iemand naast je te hebben die je een duwtje geeft en de eerste stappen samen met je zet!

Informatie

regilio.vandenbril@despirituelewereld.be

Regilio Van den Bril

Regilio is een extraverte introvert die zich dagelijks inzet om mee te bouwen aan een betere morgen. Hij verzamelde reeds verschillende diploma’s en getuigschriften binnen de menselijke ontwikkeling en is er van overtuigd het beste uit iedereen te halen! In zijn vrije tijd ontspant hij graag met een goed boek, een gezellige babbel of helemaal niets doen. Want dat volle hoofd op tijd rust gunnen is belangrijk weet hij. Een magisch antwoordenboek of probleem oplosser is Regilio zeker niet, wel one of us met een groot hart en een hoofd vol kennis en ervaringen om met je te delen!

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button