De Maan en IK

Wanneer de Zon heerst over het individu, dan heerst de Maan over de persoonlijkheid.

De Zon geeft weer hoe we (willen) gezien worden door anderen. Terwijl de Maan onze innerlijke wereld, onze gevoelens en onze emoties vertegenwoordigd. De Zon beheerst de dag, de Maan heerst over de donkere zijde, de mysteries en de verborgen, diepere aspecten van het leven.

De Maan herinnert ons aan de cyclus van het leven, aan het sterven en het steeds opnieuw geboren worden. Aan de essentie van onze ziel en aan het ritme van de natuur. De connectie tussen de Maan en het water, symboliseert de diepte van ons onderbewustzijn en vertegenwoordigt onze emoties. In haar schaduw ontmoeten we onze eigen schaduwzijde, onze donkere kant en zijn verleidingen.

Over de jaren heen is er veel onderzoek gedaan naar de invloed van de Maan op mens en dier. Net zoals de getijden van het water worden beïnvloed door de Maan, heeft zij ook een subtiel, maar krachtig effect op ons. Door de energie van de Maan en zijn fases te proberen te begrijpen, kan je je verbinden en werken met deze energie. Op die manier zal je ook inzicht verkrijgen in het effect dat de Maan heeft op jou.

Elke maanfase heeft zijn eigen speciale magische energie.

Nieuwe maan

De nieuwe Maan is donker en niet zichtbaar. Ze staat symbool voor vruchtbaarheid, de aankomende geboorte van iets nieuw, het kiemen van een zaadje. Deze periode is goed om nieuwe intenties te maken. Wat wil je zien groeien? Omschrijf helder je doelen, teken nieuwe ideeën uit en stuur deze vanuit je verlangen en geloof het universum in. Je kan deze intenties eventueel versterken door een klein persoonlijk ritueel of een bijhorende meditatie.

Wassende, rijzende Maan

Na de nieuwe Maan, wordt de Maan gedeeltelijk verlicht en spreken we van wassende of rijzende Maan. Deze Maan is krachtiger en intenser en symboliseert groei en de onluiking van het zaadje. Rijzende Maan brengt eveneens hoop op de toekomst. Ze voorziet je met een energie om je plannen, dromen en ideeën verder uit te diepen en te voeden. Deze periode is ideaal om de intenties die je bij de Nieuwe Maan uitstuurde te bevestigen. Voed je intentie met positieve energie, blijf gemotiveerd en heb vertrouwen. In realiteit kan zich dit vertalen in het tekenen van contracten, of het doen van de nodige investeringen om je project of droom te realiseren. Daarnaast is deze periode ook ideaal om nieuwe mensen in je leven toe te laten.

Eerste Kwartier

Bij deze maan is een helft volledig zichtbaar en de verlichting neemt toe. Symbolisch kunnen we dit als volgt vertalen; het zaadje is nu geworteld en groeit gestaag verder. Dit is een periode van kracht en concentratie, een tijd om verder actie te ondernemen en richting te bepalen. Blijf hierbij steeds je intentie positief voeden, ondanks je angsten en twijfel. Probeer deze emotionele energie om te zetten in een passie en creativiteit die nodig is om je doel te behalen.

Wassende, toenemende Maan (Bolle Maan)

De Maan is nu tussen half en vol verlicht en de verlichting neemt nog steeds toe. De knoppen van je intentie zijn klaar om te bloeien, dit is de periode waar je plannen en ideeën verder vorm krijgen en verfijnd kunnen worden. Deze Maan vertegenwoordigt het verkrijgen of het bekomen van iets. Wat is er nog nodig, wat wens je om je intentie te volbrengen. In realiteit kan dit gaan over vrienden, gezondheid, talenten en vaardigheden,…

Volle Maan

Een volle maan is bol en rond en volledig verlicht. Zon en Maan staan recht tegenover elkaar en dit symboliseert een periode van vruchtbaarheid, transformatie, voltooiing en overvloed. Het zaadje is tot volle bloei gekomen. De steeds opbouwende energie zal vanaf nu zal verminderen of kleiner worden. Dit is een goede periode om zaken of personen die niet langer bij je horen, los te laten. Deze spirituele Maan-energie kan krachtig werken bij magie, healings en helderziendheid. Op aards niveau kan deze energie ook in je voordeel werken als je start met een dieet of bij het opruimen van rommel. De avond voor volle Maan is perfect om je energie terug op te laden door gewoon een tijdje in het licht van deze Maan te zitten. Ook half-edelstenen en kristallen, orakelkaarten en dergelijke kunnen gereinigd en heropgeladen worden door de krachtige energie van dit maanlicht.

De volle Maan-energie heeft echter ook een schaduwzijde.

Deze kan spanning, tegenstrijdigheden, donkere gedachten en emotionele uitlatingen of gedrag teweeg brengen. Je kan deze energie proberen om te draaien en te zuiveren door je gedachten van je af te schrijven een ook hier weer een klein persoonlijk ritueel uit te voeren.

Afnemende Maan

Tijdens deze periode is de Maan meer dan half, maar niet meer volledig verlicht en afnemend. Van zodra de Maan kleiner wordt, kan je komaf maken met stress, negatieve gedachten en slechte gewoontes (bv een goede tijd om te stoppen met roken). Afnemende Maan kan ook zorgen voor intense gesprekken en ontboezemingen.

Laatste Kwartier

Bij deze maan is een helft volledig zichtbaar en de verlichting neemt nog steeds af. Deze Maan geeft een rustige, kalme energie. Het zaadje is uitgegroeid, het oogsten is gedaan. Wat heb je bereikt, heb je je doel gehaald, hoe zou je het eventueel beter kunnen doen. Het is een periode om terug te blikken, te reflecteren en je innerlijke te onderzoeken.

Afnemende Maan (Maansikkel)

Enkel een kleine maansikkel is nog zichtbaar. De cyclus komt aan zijn einde en een nieuwe staat al voor de deur. Het is tijd om je even terug te trekken, te rusten en te herbronnen. Laad je energie opnieuw op en bereid je voor op het planten van een nieuw zaadje. Dit is een prima periode voor meditatie.

Astrologisch teken

Als toevoeging van dit spirituele metafoor zou je ook nog rekening kunnen houden met het astrologisch teken waar de Maan zich in bevindt. Dit is iedere keer weer anders. De kwaliteiten en de energie van dit astrologisch teken zullen eveneens een invloed hebben en je kan je intenties krachtiger maken als je hier bewust mee omgaat.

Via
Afbeelding Pexels via Pixabay
Bron
Annelies Reabel

Annelies Reabel

Ik ben Annelies Reabel, 30 jaar, ik woon samen met mijn vriend Ruben en ons 2-jarig dochtertje Louise. Ik rolde in de wereld van de spiritualiteit via verschillende vrienden in mijn omgeving die hier al jaren intensief mee bezig waren. Deze zomer vond ik het tijd om in bijberoep mijn eigen praktijk te openen in Tessenderlo, en zo is Reabel Lightwork tot stand gekomen. Ik werk in mijn praktijk vooral met orakel- en tarotkaarten en de pendel. Ik werk op een heel intuïtieve manier met de kaarten. Verder leer ik mensen in mijn praktijk hoe je volgens de maan kan leven en wat de meerwaarde is van het neerschrijven van je eigen emoties en gedachten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button