uitgeverij Hajefa: De Maankalender

En nu naar Mars

Gepost door op 3 februari 2020

Pieter van Dooren – De nieuwe ruimterace

Sinds de maanlandingen, zo’n vijftig jaar geleden, kwam geen mens meer buiten de aardbaan. En plotseling buitelen landen en bedrijven over elkaar heen om weer mensen naar de ruimte te sturen. Mars is topbestemming: rond juli 2020 staan al vier missies gepland. Pieter Van Dooren beschrijft hier voor iedereen toegankelijk de jongste ontwikkelingen in de ruimtevaart en volgt de pioniers op de voet.

Van Dooren gaat in op vragen als: waarmee gaan we naar Mars vliegen? Hoe overleven we de gevolgen van gewichtloosheid en straling? Hoe zit het met huisvesting, eten, lucht, brandstof? Hoe voorkomen we dat we elkaar de kop inslaan? Kunnen we kinderen krijgen op Mars? Hoe bouw je een samenleving op?

In een soepele, heldere taal, doorweven met een zilverdraadje humor, neemt Van Dooren de maat van de eerste maanreizigers en hun erfenis, beschouwt hij de nieuwkomers en neemt hij ons stap voor stap mee naar de eerste landing op Mars, de eerste basis, de eerste stad, en de uiteindelijke onafhankelijkheidsoorlog.

Pieter Van Dooren (1954) was onder meer wetenschapsjournalist voor de krant De Standaard. Hij studeerde scheikunde aan de R.U.Gent, en werd leraar wetenschappen, maar stapte al snel over naar de wetenschapsjournalistiek bij het tijdschrift Natuur en Techniek, en daarna bij De Standaard. Daar verwierf hij al snel een reputatie als een van de vlotste pennen van de krant. Hij schreef een tiental populairwetenschappelijke boeken.

Pieter Van Dooren – En nu naar Mars. De nieuwe ruimterace

verschijnt 6 februari bij Sterck & De Vreese
ISBN 978 90 5615 596 4
paperback, 192 pagina’s
verkoopprijs € 19,90

Wie is Hans Van Dyck

Hans is een spirituele, muzikale jongen die steeds klaar staat voor anderen om een luisterend oor te bieden of te helpen. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt en Spirituele Gids zijn enkele merken die Hans bundelt in HVD Mediaworks. Hans is een spirituele coach, hij geeft je inzichten in je levenspad met manifestatie, Engelen, orakelkaarten en contact met gene zijde.