Duurzaam, lokaal en ecologisch.

In de strijd naar een meer duurzaam, lokaal en ecologisch beleid, willen we graag ons steentje bijdragen!

Duurzaamheid en ecologie zitten al van in het begin in ons DNA. Als spirituele zielen willen we dan ook met respect voor de natuur en onze omgeving een prachtig magazine uitbrengen.

Bij de start van ons magazine in 2017 was het een uitdaging om deze waarden terug te vinden bij een professionele drukkerij. Omdat de zoektocht nog liep kwam onze allereerste versie enkel digitaal uit, de tweede moest en zou geprint verschijnen. We gingen dus verder opzoek naar een duurzame, ecologische en vooral lokale drukker.

Zo kwamen we uit bij Zwartopwit, gelegen in Herenthout.

Zij drukken al sinds 1935 en dragen bij in onze groene waarde door te streven naar volledig Co2-neutraal drukwerk, creatief recycleren, slimme transportplanning en een maatschappelijk verantwoord personeelsbeleid. Naast deze groene troeven blinken ze ook uit in klantenservice en vriendelijkheid. Een perfecte match met ons DNA. Als kers op de taart mocht Zwartopwit in 2017 het CO2-Vinçotte label in ontvangst nemen, dé garantie voor echte klimaatinspanning! Ondertussen investeert Zwartopwit ook lokaal in 60 hectare nieuwe natuur in de kempen. 

Eind september 2020 schakelen ze nog een versnelling hoger en zetten ze een belangrijke stap in hun productgamma: 100% gerecycleerd papier wordt voortaan de standaard en niet langer een optie.

Deze stap laat ons hart sneller slaan want zo kan nu ook ons magazine De Spirituele Wereld meestappen in dit verhaal en komen we vanaf editie 12 in het voorjaar van 2021 uit op 100% gerecycleerd papier.  Het stopt niet enkel hij het magazine.

Ook onze uitgever HVD Mediaworks zet zich volledig achter het verhaal en zal voortaan al zijn producten laten drukken bij Zwartopwit onder een 100% ecologisch en maatschappelijk verantwoorde belofte.

Informatie:

Back to top button