De Spirituele Keuken

Witloof met hesp en kaassaus. Anders bekeken?!

Wie kent er nu niet de oer Vlaamse klassieker: Witloof met hesp en kaassaus. Die lekkere rolletjes witloof met de lekkere hesp rondom en vol overgoten met smeuïge kaassaus. Dave Van De Moer bekijkt het even anders en maakt er een soep van.

Ingrediënten

  • 1 kg witloof
  • 1 prei
  • 2 aardappelen
  • 2,5 liter groentenbouillon
  • boter
  • Peper
  • Zout
  • Gekookte hesp
  • Kaasblokjes
Witloof met hesp en kaassaus – Ingrediënten

Bereiding

  • Snij het witloof, het preiwit en de aardappel in stukjes.
  • Stoof de ui, de prei en de aardappel in wat boter.
  • Voeg er het witloof aan toe en roerbak even.
  • Blus met de groentenbouillon en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

  • Doe de soep in een kom
  • Prik de kaasblokjes afwisselend met een stukje hesp op een prikker.
  • Plaats deze prikker bovenop de rand van de kom.
Witloof met hesp en kaassaus – Serveertip

Dave Van de Moer

Dave werkt als bediende verkoper bij Colruyt. Hij is een grote liefhebber van lekker en gezond eten, massage, sauna, kruiden, de natuur, dieren, yoga, wijn, porto, lezen, ...

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button