Spirituele Boeken

Het no-nonsense meditatieboek

ver hoe bewust zijn je mentale en fysieke gezondheid kan versterken.

Neuroloog en ‘topdokter’ Steven Laureys doet al meer dan 20 jaar baanbrekend onderzoek naar het menselijke bewustzijn. Nu bestuderen hij en zijn team samen met internationale collega’s de effecten van meditatie op de hersenen. Hiervoor plaatste hij onder meer het brein van meditatie-expert en boeddhistische monnik, Matthieu Ricard onder zijn scanner. De resultaten waren ronduit spectaculair: Ricard wist zijn gedachtestroom vrijwillig nagenoeg helemaal te controleren. Tijdens eerder onderzoek toonde Ricard al het hoogste vermogen tot geluk dat ooit werd gemeten.

Je moet echter helemaal geen monnik of neuroloog zijn om de positieve veranderingen van meditatie te ervaren. Meditatie kan het leven van iedereen veranderen. Minder stress, een betere nachtrust en meer focus zijn slechts enkele bewezen effecten.

De lezer krijgt in dit boek inzicht in de werking van meditatie en de effecten op lichaam en geest. Daarnaast wordt hij via een aantal toegankelijke oefeningen gestimuleerd om zelf te mediteren en wees gerust dat moet niet in lotushouding maar kan verrassend informeel. Ook vertellen een reeks meditatie-beoefenaars waarom en hoe ze mediteren: Advocaat Jef Vermassen, CEO Wouter Torfs, topatleet Thomas Van der Plaetsen, presentatrice Evi Hanssen, politica Petra De Sutter, yogi Joachim Meire, zangeres Eva de Roovere, psychiater Edel Maex én Steven Laureys zelf.

Het no-nonsense meditatieboek

Auteur: Steven Laureys
Uitvoering: Softcover
Aantal pagina’s: 208
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
Verdeling: VBK-Media

ISBN: 9789089316394
Prijs: € 22,99

Bron
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button