De Spirituele Kalender

21 september 2021: Wereld Alzheimerdag

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties heeft deze dag uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag.

21 september 2021: Wereld Alzheimerdag

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties heeft deze dag uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag.

Op deze dag wordt extra aandacht besteed aan dementie. Dit is een hersenaandoening waarbij iemand langzaam maar zeker volledig afhankelijk wordt van de zorg van anderen. De belangrijkste en meest bekende oorzaak is de ziekte van Alzheimer.

De ziekte van Alzheimer is in 1910 vernoemd naar de Duitse arts Alois Alzheimer, hij beschreef in 1906 het ziektebeeld van zijn patiënte Auguste Deter. Zij had problemen met haar geheugen en na haar overlijden (56 jaar) onderzocht Alzheimer haar hersenen. Naast atrofie (het verschrompelen van de hersenen) vond hij zogenoemde plaques (eiwitafzettingen) en tangles (kronkels), die nog steeds als karakteristiek gelden voor de naar hem vernoemde ziekte.

Meer informatie bij Alzheimer Liga Vlaanderen vzw via:

Bron
Alzheimer Phone NationalAlzheimer Liga Vlaanderen

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button