Spiritueel

Beltane

Groei, overvloed en wedergeboorte wachten bij het vieren van dit Keltische feest. Op vrijdag 30 april 2021, wanneer de zon onder gaat is Beltane er. Het begin van de zomer.

Aangenomen wordt dat natuurgeesten en feeën bijzonder actief zijn tijdens Beltane. Laat hen dus hun ding doen in je tuin of voor de deur. Bier, vogelzaad, honing, seizoensbessen, edelstenen en glimmende munten passen allemaal goed bij sprookjesmensen!

Bereid een kleurrijk altaar voor.

Kies bloemen, kristallen en objecten die rood, groen, wit of zilverkleurig zijn. Voeg je eigen mini meiboom toe, die de unie van mannelijk en vrouwelijk vertegenwoordigt, gemaakt van gevonden hout en heldere linten.

Zet je wekker voor zonsopgang op Beltane, 1 mei.

Ga naar buiten en loop op blote voeten over het gras, waarbij je echt merkt hoe zacht en bedauwd het is tegen je voeten. Verzamel de dauw op je handen en wrijf ermee over je gezicht. Beltane-dauw wordt verondersteld de jeugdigheid en aantrekkelijkheid te vergroten.

Ritueel

Brand de overblijfselen van de winter weg met een Beltane vreugdevuur of plaats een rode, groene en witte kaars op een bord. Groen staat voor groei, de rode geeft kracht en de witte reinigt. Zet ze op een basis van takjes en bloesems, en loop drie keer rond je kaarsen, van oost naar west.

Neem een bad en voeg een paar druppels sandelhout of etherische olie van wierook toe. Sluit je ogen en vier de vrouwelijke energie van het universum door je vrouwelijke familieleden en vrienden te eren. Vraag om bescherming voor je eigen gezin en huis.

Hansje.be

Hans Van Dyck is uitgever van dit magazine maar is ook spirituele mentor.

Hij geeft mensen inzichten met de kaarten, schenkt een luisterend oor en gaat zelfs een dag op stap met je om uit te waaien.

Meer informatie via www.hansje.be zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Bron
Afbeelding van Tanja Richter via Pixabay

Hans Van Dyck

Een duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hans is spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken manifestatie en geeft tevens ook healingen op je lichaam. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Wereld TV, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica zijn maar enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Waar hij visitekaartjes, logo's, huisstijlen, ... lay-out maar ook waar hij spirituele producten ontwikkeld. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button