Vraag het aan ...

Hoe peper toevoegen aan de relatie?

coach Regilio Van den Bril en sekscounselor Sarina Verbeek antwoorden.

Onze redactie kreeg onderstaande vraag binnen.

Geachte,

Ik ben nu bijna 30 jaar getrouwd met een schat van een man waar ik eeuwig mee oud wil worden.  Maar ik denk dat onze relatie een beetje peper kan gebruiken (als ik het zo kan omschrijven). Wat kan ik doen hieraan?

Groetjes
Leonie

Leonie De Meuelenaer  uit Gent

Wij laten hier coach Regilio Van den Bril van YouGrade en sekscounselor Sarina Verbeek van Sexolutions op antwoorden.


Antwoord van Regilio Van den Bril

Dag Leonie,

Bedankt voor je bericht. Het maakt me gelukkig te lezen dat je al 30 jaar getrouwd bent en nog steeds overtuigd van je liefde, mooi.

Ik kan me voorstellen dat na zo’n lange tijd de spreekwoordelijke peper inderdaad wat beginnen vervagen is. Hoewel we dat niet altijd willen komt het leven en de sleur vaak in de weg te zitten.

De sleutel tot je vraag zit eigenlijk al in je vraag verstopt. Wat kan je hieraan DOEN? Het werkwoord doen is hier je volgende stap. Je hebt vast in je gedachten al een aantal scenario’s of mogelijkheden overlopen van wat mogelijk is. Om één of andere reden heb je enkel de stap tot uitvoering nog niet gezet. Mocht je toch echt absoluut geen idee hebben waar te beginnen dan helpt het om in gedachten even terug te gaan naar de beginperiode van jullie liefde. Wat vonden jullie zo leuk samen? Wat bracht de passie echt tot leven? Waar werd je dolgelukkig van? Tijd om deze dingen van onder het stof te halen. Ben je op zoek naar nieuwe soorten peper, dan nodig ik je uit tot een open gesprek met je partner. Zet jullie gezellig in de zetel met een glas wijn of een frisse pint bier en bespreek welke gekkigheden jullie nog graag samen zouden beleven. Probeer samen te ontdekken wat peper net betekent voor jullie en praat hier  zo open mogelijk over om het beste resultaat te bereiken. Neem het allemaal niet te serieus, er mag gelachen worden!

Ik wens jullie alvast veel plezier met elkaar.

Groetjes,

Regilio
Volg YouGrade via Facebook!
Contacteer YouGrade.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is YouGrade-Visitekaartje-1024x1024.png

Antwoord van Sarina Verbeek

Wat is echt belangrijk om zowel sleur in de relatie als in de intimiteit aan te pakken?

Wel, … eerst en vooral is het belangrijk om te praten met elkaar, … om écht te luisteren naar elkaar, … durf te communiceren en nog veel belangrijker zou ik zeggen … durf ‘open’ met elkaar te communiceren. Want men kan makkelijker aan de behoefte van een ander voldoen wanneer men weet wat zijn of haar behoefte is.

Wat zijn de dingen die wij, zowel mannen als vrouwen, nodig hebben om ons goed te voelen in onze relatie?  Waar zijn wij naar op zoek? We zijn op zoek naar respect, naar wederzijdse interesses. We willen complimentjes krijgen, het positieve in elkaar naar boven brengen. We willen een goed gesprek met elkaar kunnen hebben, en ons daarin ook kwetsbaar kunnen en durven opstellen. We hebben het nodig dat we onze gevoelens kunnen uiten, dat er aandacht is voor elkaar. We willen ons veilig en gekoesterd voelen bij elkaar … we willen knuffelen en elkaar aanraken … en nog zoveel meer.

Sta nu eens even stil bij jullie zelf en denk eens na … bied ik die dingen aan mijn partner? Want als jij zelf al begint met die dingen te bieden, krijg je onlosmakelijk heel wat van die dingen ook weer terug. Dus ik zou zeggen … begin met de dingen die ik zonet heb opgesomd ook daadwerkelijk te doen en doorbreek zo de relationele sleur.

  • Ga samen op dansles, want uit eigen ervaring weet ik dat dansen het nauwe en intieme contact met elkaar, het lachen om de fout gemaakte danspassen een positieve relationele boost kan geven.
  • Of misschien willen jullie liever culinaire hoogstandjes leren maken, neem dan samen kookles.
  • Ga lekker een dagje uitwaaien aan het strand, … maak een lange wandeling in combinatie met een ouderwetse picknick.
  • Misschien willen jullie elkaars zangtalenten ontdekken tijdens een karaoke avond?
  • Jullie kunnen ook creatief bezig zijn en samen een schilderij maken van jullie als koppel.
  • Of maak een dromenlijst … schrijf afzonderlijk van elkaar de dromen op die jullie willen bereiken, wat je zou doen als alles mogelijk was … voor de komende 3 maanden, de komende 6 maanden … en kijk dan wat je moet doen om deze mogelijk te maken.
  • Plan een bezoek aan de sauna of wellness.
  • Schrijf 10 dingen over elkaar op waar je van houdt + de reden waarom. Lees het dan ook aan elkaar voor en bespreek jullie “waarom’s”.

Prik een datum in jullie agenda en organiseer een ‘spijbeldag’ op het werk.

Maar ik hoor jullie al denken, … hoe zit het dan met de intieme sleur? Wel … ik durf hier al te stellen dat jullie seksleven al positief zal beïnvloed worden na mijn eerder vernoemde tips. Maar toch wil ik jullie ook enkele tips meegeven om jullie seksuele leven opnieuw een positieve boost te geven.

Ook hier geldt met stip op nummer één … communiceer. Durf zeker ook hier open te communiceren. Benoem wat je fijn vindt, wat je wil en luister ook vooral wat je partner wil en fijn vindt. Durf ook hier een lijstje op te stellen met bijvoorbeeld 5 dingen die jullie tot nu toe nog niet gedaan hebben in jullie intieme beleving, en durf ook hierbij te vernoemen waarom. Overloop jullie lijstje daarna samen met elkaar. En misschien zijn er een aantal dingen die jij of je partner niet zien zitten, focus je dan vooral op de dingen die jullie wel zien zitten!

Hou een ‘old fashion’ kussengevecht, geef elkaar een massage … of misschien willen jullie wel samen op cursus om een tantra massage te leren geven aan elkaar. Doe eens “we spelen een spel vanavond” … en misschien is dit wel strippoker? Kunnen jullie niet pokeren, … géén nood … speel een ander spelletje waarbij diegene die verliest één kledingstuk moet uittrekken … en dit uiteraard liefst zo sensueel mogelijk.

Misschien willen jullie het wat pikanter en spreken bijvoorbeeld de films “50 shades of grey” jullie aan. Aarzel dan niet, ga knus samen voor TV zitten of liggen en laat jullie helemaal meesleuren door het verhaal. En wie weet gaan jullie wat jullie gezien hebben ook weleens toepassen. Wie verkiest de blinddoek te dragen? Wie verkiest om misschien wel die fluffy roze handboeien aan te doen?

Eigenlijk komt het erop neer om te durven experimenteren … en nee, niet enkel met handboeien of een blinddoek, … besteed meer tijd aan het voorspel, doe ook eens een ander standje, draag een ander soort of kleur van lingerie, doe het misschien eens op een andere plek dan in de slaapkamer, en vergeet vooral ook het naspel niet en knuffel er lekker op los…

Uiteraard is dit slechts een beknopte versie van wat jullie kunnen doen of toepassen om de sleur in jullie relatie of intimiteit aan te pakken.

In mijn praktijk heet ik je van harte welkom met al je vragen. Mail me via info@sexolutions.be of bezoek mijn website op www.sexolutions.be.

Bron
Sarina Verbeek (Sexolutions)Regilio Van den Bril (YouGrade)Afbeelding van Linus Schütz via Pixabay

Sarina Verbeek

Mijn naam is Sarina Verbeek, geboren in 1973 te Hasselt. Reeds vele jaren ben ik gelukkig met mijn partner met wie ik samenwoon. Sinds 1997 ben ik mama van Laura. Ik ben een sociaal persoon, meelevend, begripvol en empatisch. Mensen helpen is voor mij mijn ‘natuur’. Doorheen mijn professionele carrière heb ik altijd getracht om via de uitoefening van mijn job voor de mensen iets te betekenen en hen waar mogelijk te helpen. Mijn diploma van relatie- & sekscounselor alsook mijn levenservaring heeft mij de nodige kennis bezorgd om alle mensen. Iedereen kan bij mij terecht voor counseling en/of begeleiding, en dit zowel op relationeel als op seksueel vlak. Altijd zal ik trachten om samen met mijn cliënten een oplossingsgerichte weg uit te stippelen om zo ‘hun doel’ te bereiken. Mijn praktijk is Sexolutions te Zonhoven.

Gerelateerde artikels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

code

Back to top button