Spirituele Boeken

Het vrouwenbrein

Auteur: Iris Sommer

Vrouwen hebben niet dezelfde hersenen als mannen. Het vrouwenbrein is gemiddeld elf procent kleiner en hun hersenschors telt zestien procent minder zenuwcellen.

Toch doet hun denk vermogen niet onder voor dat van mannen; sterker nog: in sommige opzichten is een kleiner brein zelfs beter. Hoe is dat te verklaren? Hoe worden de verschillen – klein, maar signifcant – tussen de seksen veroorzaakt, en wat betekenen ze?

In Het vrouwenbrein wendt Iris Sommer haar grote neuroweten-schappelijke, psychologische en psychiatrische expertise aan om deze vragen te beantwoorden. Want er zijn verschillen in persoonlijkheidskenmerken, in het stress-systeem, in hormonen en in het immuunsysteem. En wat gebeurt er bijvoorbeeld in de hersenen wanneer iemand van geslacht verandert?

De variatie in individu, sekse en gender is groter dan we vaak erkennen, laat Sommer zien. Toch delen we mensen in als meisjes en jongens, vrouwen en mannen – die sociale patronen zijn van grote invloed op onze eigenheid.

Het vrouwenbrein laat helder zien wat de samenhang is tussen het neurobiologische en het sociaal-maatschappelijke, en wijst de weg naar een gelijk waardiger toekomst.

Iris Sommer

Iris Sommer (1970) is hoogleraar aan het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Zij is psychiater, zette in Utrecht de stemmenpoli op en werkt nu op Punt voor Parkinson in Groningen. Eerder schreef ze Stemmen horen, dat in 2011 bij Balans verscheen.

Het vrouwenbrein

Auteur: Iris Sommer
Prijs: € 21,99
ISBN: 9789045042725
Pagina’s: 224
Type: Paperback / softback
Verschijning: 22 oktober 2020

Bron
Uitgeverij Atlas Contact

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button