Vraag het aan Sarina

Condoom gescheurd! Wat kan ik nu doen?

Hi Sarina,
Ik ben niet aan de pil en nu heb ik seks gehad met een jongen die ik heb leren kennen via Tinder. Alleen … we ontdekten een klein probleempje nadat hij in mij was klaargekomen: condoom gescheurd. Is dit heel erg? Ik wil niet zwanger worden en natuurlijk ook geen nare infecties. Wat kan ik doen om dit weer te voorkomen?

Tanja V. uit Laakdal

Beste Tanja,

Uiteraard speelt de manier waarop de condoom aangebracht is (is er aan getrokken, met nagels ingezeten, …) een rol, maar ik ga ervan uit dat het correct is aangebracht en dan alsnog kan een condoom zeker scheuren.

Zoals je zelf al aangeeft, bestaat dan het risico op zwangerschap of een SOA.

Wat kan je doen om dit proberen te vermijden?

  • zorg voor condooms van goede kwaliteit, ga voor een gekend merk.
  • het is niet verstandig om een condoom te lang in een portemonnee of portefeuille te bewaren. Door de druk die wordt veroorzaakt door het gaan zitten, en de wisselende temperaturen, kan er slijtage optreden.
    • Weet dat een condoom erg gevoelig is voor temperatuur, je dient een condoom altijd koel en donker te bewaren. Een geschikte plek is daarom het nachtkastje.
    • Mocht je toch condooms meenemen in je handtas, portemonnee of jaszak, wissel deze dan maandelijks.

Sexolutions

In mijn praktijk heet ik je van harte welkom met al je vragen. Mail me via info@sexolutions.be of bezoek mijn website op www.sexolutions.be.

Bron
Sexolutions
Tags
Toon meer

Sarina Verbeek

Mijn naam is Sarina Verbeek, geboren in 1973 te Hasselt. Reeds vele jaren ben ik gelukkig met mijn partner met wie ik samenwoon. Sinds 1997 ben ik mama van Laura. Ik ben een sociaal persoon, meelevend, begripvol en empatisch. Mensen helpen is voor mij mijn ‘natuur’. Doorheen mijn professionele carrière heb ik altijd getracht om via de uitoefening van mijn job voor de mensen iets te betekenen en hen waar mogelijk te helpen. Mijn diploma van relatie- & sekscounselor alsook mijn levenservaring heeft mij de nodige kennis bezorgd om alle mensen. Iedereen kan bij mij terecht voor counseling en/of begeleiding, en dit zowel op relationeel als op seksueel vlak. Altijd zal ik trachten om samen met mijn cliënten een oplossingsgerichte weg uit te stippelen om zo ‘hun doel’ te bereiken. Mijn praktijk is Sexolutions te Zonhoven.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button
Close