Vraag het aan Sarina

Kan een vrouw ook te snel klaarkomen?

Hallo Sarina,
Ik ben 25 jaar en heb nu een relatie van 2 jaar met mijn lieve vriend. Ons seksleven is niet echt top. En dat heeft met mij te maken: ik kom te snel klaar. Zodra ik ben gekomen, heb ik geen zin meer om verder seks te hebben. Voor mijn vriend duurt de seks dus veel te kort. Zijn er meer vrouwen die te snel klaarkomen? En wat kan ik doen?

Mieke B. uit Blankenberge

Dag Mieke,

Allereerst stelt zich de vraag ‘wat is te snel klaarkomen?’, want iedereen heeft hier een andere perceptie op.

Wat kan je doen om je orgasme uit te stellen?

  • Neem tijd voor het voorspel. Bij orale seks bijvoorbeeld is de seksuele prikkeling vaak minder dan bij penetratie, zodat je minder snel opgewonden wordt.
  • Leer je opwinding beheersen: stop met strelen en bewegingen als je voelt dat je richting het orgasme gaat en herstart als je voelt dat de opwinding minder is.

Ook bestaan er voor vrouwen orgasme vertragende crèmes, balsems en sprays.

Sexolutions

In mijn praktijk heet ik je van harte welkom met al je vragen. Mail me via info@sexolutions.be of bezoek mijn website op www.sexolutions.be.

Toon meer

Sarina Verbeek

Mijn naam is Sarina Verbeek, geboren in 1973 te Hasselt. Reeds vele jaren ben ik gelukkig met mijn partner met wie ik samenwoon. Sinds 1997 ben ik mama van Laura. Ik ben een sociaal persoon, meelevend, begripvol en empatisch. Mensen helpen is voor mij mijn ‘natuur’. Doorheen mijn professionele carrière heb ik altijd getracht om via de uitoefening van mijn job voor de mensen iets te betekenen en hen waar mogelijk te helpen. Mijn diploma van relatie- & sekscounselor alsook mijn levenservaring heeft mij de nodige kennis bezorgd om alle mensen. Iedereen kan bij mij terecht voor counseling en/of begeleiding, en dit zowel op relationeel als op seksueel vlak. Altijd zal ik trachten om samen met mijn cliënten een oplossingsgerichte weg uit te stippelen om zo ‘hun doel’ te bereiken. Mijn praktijk is Sexolutions te Zonhoven.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button
Close