Het Lezers Hoekje

Demonen

Marita De Sterck en Jonas Thys voeren ons naar de bronnen van de angst.

Volksverhalen gaan altijd naar de kern. Demonen gaat over onze angst voor het kwaad. 57 beklemmende archetypische volksverhalen uit 45 cultuurgroepen voeren ons naar de bronnen van de angst. Ze jagen de daver op het lijf, maar houden ook een spiegel voor, want de akeligste demonen huizen in onszelf. Hoe weerzinwekkend al die duivels, djinns en vampiers ook lijken, ze zijn tegelijk diepmenselijk.

Verhalen uit Afghanistan, Argentinië, Armenië, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Congo, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Indië, Indonesië, Iran, Irak, Italië, Japan, Kazachstan, Kenia, Koerdistan, Marokko, Mauritanië, Mongolië, Nederland, Rusland, Slowakije, Soedan, Suriname, Syrië, Turkije en de VS.

Paul Verhaeghe:

Angst voor het kwade in universeel, net zoals één manier om ermee om te gaan: door het vertellen van verhalen. Marita de Sterck laat ons proeven van wijsheden die in volksverhalen voor het grijpen liggen. Bijvoorbeeld waarom demonen demonen geworden zijn en hoe we mens kunnen blijven. Een wijsheid die onze tijd meer dan ooit nodig heeft.

Jean Paul Van Bendegem:

Praten we over onze angsten en het onbekende, dan doemen demonen op. In dit boek tuimelen de demonen en monsters over elkaar heen. En hoewel we vaak willen wegkijken, doen we het niet, want willen we uiteindelijk onze angsten niet bezweren?

De Auteurs

Marita de Sterck (1955) werd bekend met haar bekroonde jeugdromans en succesvolle, alom geprezen bundels met volksverhalen, Bloei, Beest in bed, Vuil vel en Wreed schoon.

Jonas Thys (1985) is leraar beeldende kunsten aan Academie Noord en illustreerde Beest in bed, Vuil vel en Wreed schoon.

Praktisch

Polis | 9 maart 2020 | 978 94 6310 514 9 | 320 blz. | € 24.50

Tags
Toon meer

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele, muzikale jongen die steeds klaar staat voor anderen om een luisterend oor te bieden of te helpen. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in HVD Mediaworks. Hans is een spirituele coach, hij geeft je inzichten in je levenspad met manifestatie, Engelen, orakelkaarten en contact met gene zijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
Close

AdBlock gedetecteerd

Welkom bij De Spirituele Wereld. Wij hebben gemerkt dat je helaas gebruik maakt van software die onze advertenties blokkeert. Advertenties zijn voor ons zeer belangrijk. Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen. Hierna kan je onze site volledig bekijken. Bedankt!