Vraag het aan Sarina

Ik heb een erectiestoornis. Help !

Hallo Sarina,
Al een tijd heb ik een erectiestoornis. Het lukt niet om seks te hebben, omdat mijn penis niet stijf bleef. Ik zit hier zo mee, dat ik seks nu voorlopig vermijd. Het lukt namelijk toch niet.
Hoe kan dit en wat kan ik doen?!?

Claudio M. uit Ranst

Beste Claudio,

We spreken van impotentie wanneer pogingen tot geslachtsgemeenschap vaak mislukken doordat je geen erectie kunt krijgen of behouden. Weet dat ongeveer de helft van de mannen in de leeftijdsgroep tussen 40 en 70 jaar soms erectieproblemen hebben. Dikwijls gaat het om voorbijgaande ongemakken, af en toe geen erectie hebben, een erectie hebben die niet voldoende hard is, de erectie niet lang genoeg kunnen volhouden. Vaak is dit te wijten aan verminderd zelfvertrouwen of aan relationele problemen. Ziekte als oorzaak van impotentie is dan ook veel minder frequent.

We spreken van ernstige impotentie als het in driekwart van de pogingen tot geslachtsgemeenschap niet lukt.

Mijn vragen aan jou zijn dan ook: heb je nog ochtenderecties? Zijn er problemen in de relatie? Kun je nog masturberen? Weet dat als je nog ochtenderecties hebt en je normaal kunt masturberen, er waarschijnlijk geen onderliggende ziekte is.

Ook medicijnen kunnen een invloed hebben, zoals medicijnen voor diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, betablokkers, plaspillen, kalmeermiddelen en antidepressiva. Ook roken, alcoholgebruik en overgewicht kunnen een reden zijn.

Wat je kan doen is een afspraak maken met je huisarts om bloed te laten trekken, om te kijken of er een tekort is aan het mannelijke hormoon testosteron, als er een stoornis is aan de werking van de schildklier, aan het zenuwstelsel of aan de prostaat.

Indien dit niet het geval is en het probleem blijft aanhouden, raadpleeg dan een therapeut.

Sexolutions

In mijn praktijk heet ik je van harte welkom met al je vragen. Mail me via info@sexolutions.be of bezoek mijn website op www.sexolutions.be.

Bron
Sexolutions
Tags
Toon meer

Sarina Verbeek

Mijn naam is Sarina Verbeek, geboren in 1973 te Hasselt. Reeds vele jaren ben ik gelukkig met mijn partner met wie ik samenwoon. Sinds 1997 ben ik mama van Laura. Ik ben een sociaal persoon, meelevend, begripvol en empatisch. Mensen helpen is voor mij mijn ‘natuur’. Doorheen mijn professionele carrière heb ik altijd getracht om via de uitoefening van mijn job voor de mensen iets te betekenen en hen waar mogelijk te helpen. Mijn diploma van relatie- & sekscounselor alsook mijn levenservaring heeft mij de nodige kennis bezorgd om alle mensen. Iedereen kan bij mij terecht voor counseling en/of begeleiding, en dit zowel op relationeel als op seksueel vlak. Altijd zal ik trachten om samen met mijn cliënten een oplossingsgerichte weg uit te stippelen om zo ‘hun doel’ te bereiken. Mijn praktijk is Sexolutions te Zonhoven.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button
Close