Vraag het aan Sarina

Ik ervaar seks anders sinds de overgang. Hoe kan dat?

Beste Sarina,
Sinds een aantal jaren zit ik in de overgang. Ik merk dat deze fase invloed heeft op mijn seksleven: het lijkt allemaal wat moeilijker te gaan dan voorheen. Is dit normaal? En wat kan ik doen om weer meer te genieten van de seks?

Maria M. uit Ham

Beste Maria,

Vele vrouwen ervaren hiermee problemen tijdens of na de overgang. De vagina voelt meestal droger aan, waardoor seks niet meer zo prettig gaat aanvoelen. Bij velen zorgt het gebruik van een gel of crème die de vagina vochtig maakt al voor een wezenlijk verschil tijdens de seks.

Om meer te genieten van seks kan je het voorspel wat langer laten duren, zodat de opwinding groter wordt, alsook bepaalde speeltjes in je seksleven introduceren die stimulerend werken.

Misschien is samen een porno of porna-film kijken voor jou wel een ideale starter.

Sexolutions

In mijn praktijk heet ik je van harte welkom met al je vragen. Mail me via info@sexolutions.be of bezoek mijn website op www.sexolutions.be.

Bron
Sexolutions
Tags
Toon meer

Sarina Verbeek

Mijn naam is Sarina Verbeek, geboren in 1973 te Hasselt. Reeds vele jaren ben ik gelukkig met mijn partner met wie ik samenwoon. Sinds 1997 ben ik mama van Laura. Ik ben een sociaal persoon, meelevend, begripvol en empatisch. Mensen helpen is voor mij mijn ‘natuur’. Doorheen mijn professionele carrière heb ik altijd getracht om via de uitoefening van mijn job voor de mensen iets te betekenen en hen waar mogelijk te helpen. Mijn diploma van relatie- & sekscounselor alsook mijn levenservaring heeft mij de nodige kennis bezorgd om alle mensen. Iedereen kan bij mij terecht voor counseling en/of begeleiding, en dit zowel op relationeel als op seksueel vlak. Altijd zal ik trachten om samen met mijn cliënten een oplossingsgerichte weg uit te stippelen om zo ‘hun doel’ te bereiken. Mijn praktijk is Sexolutions te Zonhoven.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button
Close