Vraag het aan Sarina

Een sperma-allergie! Bestaat dat?

Beste Sarina,
Sinds kort heb ik een nieuwe vriend en we hebben al een aantal keren seks gehad. Ik merk echter de laatste tijd dat ik vaginale klachten krijg na de seks. Mijn vagina jeukt vooral, ik heb een branderig gevoel, veel afscheiding en mijn schaamlippen zijn dan gezwollen. Ik heb wel eens gehoord dat vrouwen een sperma- allergie kunnen hebben. Bestaat dat echt?

Melissa R. uit Sint-Amandsberg

Het is zeldzaam, maar het bestaat. Vrouwen kunnen allergisch zijn voor sperma, maar ook mannen voor hun eigen sperma. Vrouwen met een sperma allergie (ook spermaplasma allergie of spa genoemd) klagen over jeuk, zwelling en een branderig gevoel in de vagina, maar soms ook heftiger reacties zoals een netelroos met huiduitslag.

Bij orale seks treden zwellingen in de mond, de tong, de lippen enz … op. De klachten treden op binnen het half uur na seks en verdwijnen na enkele uren spontaan.

Wanneer je met een condoom, of vrijt zonder zaadlozing, zouden deze klachten dan totaal niet mogen optreden.

Indien je een sperma allergie hebt, dan reageer je op het eiwit in sperma. De allergie is niet partnergebonden, maar treedt dan op bij elk seksueel contact. Een allergische reactie kan je vermijden door altijd een condoom te gebruiken.

Wat je kan doen is een gewenningskuur, beter bekend als hyposensibilisatie. Hierbij wordt in het ziekenhuis regelmatig onderhuids verdund sperma ingespoten, tot het lichaam het zaad niet meer als een allergische stof beschouwt.

Sexolutions

In mijn praktijk heet ik je van harte welkom met al je vragen. Mail me via info@sexolutions.be of bezoek mijn website op www.sexolutions.be.

Bron
Sexolutions
Tags
Toon meer

Sarina Verbeek

Mijn naam is Sarina Verbeek, geboren in 1973 te Hasselt. Reeds vele jaren ben ik gelukkig met mijn partner met wie ik samenwoon. Sinds 1997 ben ik mama van Laura. Ik ben een sociaal persoon, meelevend, begripvol en empatisch. Mensen helpen is voor mij mijn ‘natuur’. Doorheen mijn professionele carrière heb ik altijd getracht om via de uitoefening van mijn job voor de mensen iets te betekenen en hen waar mogelijk te helpen. Mijn diploma van relatie- & sekscounselor alsook mijn levenservaring heeft mij de nodige kennis bezorgd om alle mensen. Iedereen kan bij mij terecht voor counseling en/of begeleiding, en dit zowel op relationeel als op seksueel vlak. Altijd zal ik trachten om samen met mijn cliënten een oplossingsgerichte weg uit te stippelen om zo ‘hun doel’ te bereiken. Mijn praktijk is Sexolutions te Zonhoven.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button
Close