Spiritueel

Spiritueel aanwezig zijn

Velen die mij kennen, weten dat mijn favoriete periode er weldra aankomt.  Niet vanwege de familiebijeenkomsten of de kerstverlichting, maar het is mijn favoriete tijd van het jaar, een tijd van naar binnen keren en stilte.  We hebben zeer veel dagen en weken gehad van drukte, samenkomen en stress.  Nu is het tijd om terug te keren naar de rust.  Hiervoor gebruik ik enkele eenvoudige stappen en ik ben er vast van overtuigd dat jij deze ook kan toepassen.

Wakker worden

De eerste uurtjes van de ochtend zijn goud waard.  Door mijn vaste job heb ik de gewoonte om rond 4u30 wakker te worden.  En dan ook heb ik last van digitale verslavingen, dus na enkele online kranten en iedereen een gelukkige verjaardag te wensen op sociale media, sta ik rond 5 uur op om te genieten van de ochtendstilte in huis.  Mijn meditatie momentje, rond wandelen met koude voeten op een lekker, verwarmde vloer.  Genieten van de aromatische koffiegeur, gewoon aanwezig zijn in het moment is voldoende.

Koken

Vroeger was ik verplicht bij elke hoofdmaal eerst soep te eten.  Ik moet zeggen (want mijn ma leest dit ook) het was wel steeds lekkere soep met verse groenten uit de tuin, waarvoor dank want zo heb ik groenten leren eten.  Maar waarom vertel ik?  Mijn man is de kok in huis.  Koken is voor hem een ware ontspanning na een werkdag.  Terwijl hij het eten perfect op zijn intuïtie weet te kruiden en altijd werkt met verse groenten, voelt hij de helende kracht die hem energie geeft, en mij achteraf ook natuurlijk want ik mag steeds, keer op keer, genieten van die verse groentjes en kruidjes.

Wandelen

Ik heb een digitale stappenteller, al enkele jaren om mijn slaap te monitoren, maar ook om te zien hoeveel stappen ik zet.  Ze zeggen 10.000 moet je er doen, maar ik ben ervan overtuigd dat als je al iets wandelt, in die lekkere, gezonde, knapperige winterlucht, het gezond is.  Let op alle geuren in de natuur.  Ken je die geur van de natte bladeren, of zo de geur van mist vermengd met de koude… zalig toch.  Laat alles je gewaar worden en voel gewoon de natuur.

Dankbaar

Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Terwijl ik dit aan het typen ben, zit Roman naast mij ook te schrijven aan artikels, maar gewoon de aanwezigheid van je geliefde.  Dit kan ook je hond, kat, konijn of huisdier zijn, dat bij je in de buurt ligt waar het zich veilig en verzorgd voelt.  Wees hen dankbaar, ik heb sinds kort terug een werkende computer en vingers waarmee ik kan typen.  Ik heb een gevoel van nieuwsgierigheid en een grote fantasie.  Ik ben geliefd door velen en ik hou van velen.  Ik kan diep ademen en ook kan ik zingen (volgens mijzelf toch).  Ik ben gewoon dankbaar voor alles.  Zie daarom ook waarom jij dankbaar bent en erken het, blijf het erkennen en adem het in.

Besluit

Schitterende, verbazingwekkende dingen komen in ons leven als we opletten: mango’s, een nieuwe neef of nicht, Johann Sebastian Bach, magische vijvers… Verbazingwekkend materiaal verschijnt de hele tijd in ons leven.  Aan ons wordt zoveel gegeven.  We moeten gewoon open staan voor dingen. 

Daarom wens ik je stilte, de gave om naar binnen te kijken en je bewust te zijn dat er licht in het donker bestaat.  

Moge al je ondernemingen en bevindingen je kracht en energie geven om je zo de komende maanden te ondersteunen.

Tags
Toon meer

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele, muzikale jongen die steeds klaar staat voor anderen om een luisterend oor te bieden of te helpen. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in HVD Mediaworks. Hans is een spirituele coach, hij geeft je inzichten in je levenspad met manifestatie, Engelen, orakelkaarten en contact met gene zijde.
Bekijk ook
Close
Back to top button
Close

AdBlock gedetecteerd

Welkom bij De Spirituele Wereld. Wij hebben gemerkt dat je helaas gebruik maakt van software die onze advertenties blokkeert. Advertenties zijn voor ons zeer belangrijk. Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen. Hierna kan je onze site volledig bekijken. Bedankt!