uitgeverij Hajefa: De Maankalender

Kaneel is gezond en goed voor …

Gepost door op 6 juli 2018

In een nieuwe studie aan de Universiteit van Michigan (Amerika) wordt onderzocht hoe de essentiële olie van kaneel (cinnamaldehyde genaamd), mensen kan beschermen tegen obesitas en abnormaal hoge bloedsuikerspiegels kan voorkomen.

Wetenschappers hadden eerder bekend gemaakt dat kaneel het metabolisme bij muizen kan aantasten. Ze wilde dit onderzoeken hoe dit op een cellulair niveau is en ging het proberen op menselijke vrijwilligers. Deze vrijwilligers varieerden in lichaamsmassa, leeftijd en etniciteit. Ze namen bij de vrijwilligers de vetcel adipocyt uit het lichaam en behandelde deze dus met cinnamaldehyde. Deze cellen vertoonden achteraf een toename in metabole eiwitten die betrokken zijn bij thermosgenese of vetverbranding.

De onderzoekers zijn van mening dat kaneelaldehyde een manier kan zijn om de vetverbrande processen aan te zetten die de evolutie langzaam had weggenomen. Vet in ons lichaam is door onze voorouders gemaakt omdat we calorieën moete opslaan. Maar we hebben minder beweging nu dan dat we voedsel nodig hebben. Als kaneel dit kan keren naar een gestoke energieverbrandingsproces dan kan het wel handig zijn en is het makkelijk om patiëntenten te overtuigen om zich aan een recept/menu met kaneel te houden.

Maar voordat je nu zelf begint met koekjes, brood, …. in te slagen met veel kaneel in. De onderzoekers weten nog niet welke dosis ideaal is noch de nadelige bijwerkingen.

Wie is Hans Van Dyck

Hans is een spirituele, muzikale jongen die steeds klaar staat voor anderen om een luisterend oor te bieden of te helpen. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids en de internetradio's Sanne FM en Sax Radio Music zijn maar enkele firma's die Hans bundelt in HVD Mediaworks. Hans is een spirituele coach, hij geeft je inzichten in je levenspad met manifestatie, Engelen, orakelkaarten en contact met gene zijde.