Kaneel is gezond en goed voor …

Gepost door op 6 juli 2018

In een nieuwe studie aan de Universiteit van Michigan (Amerika) wordt onderzocht hoe de essentiële olie van kaneel (cinnamaldehyde genaamd), mensen kan beschermen tegen obesitas en abnormaal hoge bloedsuikerspiegels kan voorkomen.

Wetenschappers hadden eerder bekend gemaakt dat kaneel het metabolisme bij muizen kan aantasten. Ze wilde dit onderzoeken hoe dit op een cellulair niveau is en ging het proberen op menselijke vrijwilligers. Deze vrijwilligers varieerden in lichaamsmassa, leeftijd en etniciteit. Ze namen bij de vrijwilligers de vetcel adipocyt uit het lichaam en behandelde deze dus met cinnamaldehyde. Deze cellen vertoonden achteraf een toename in metabole eiwitten die betrokken zijn bij thermosgenese of vetverbranding.

De onderzoekers zijn van mening dat kaneelaldehyde een manier kan zijn om de vetverbrande processen aan te zetten die de evolutie langzaam had weggenomen. Vet in ons lichaam is door onze voorouders gemaakt omdat we calorieën moete opslaan. Maar we hebben minder beweging nu dan dat we voedsel nodig hebben. Als kaneel dit kan keren naar een gestoke energieverbrandingsproces dan kan het wel handig zijn en is het makkelijk om patiëntenten te overtuigen om zich aan een recept/menu met kaneel te houden.

Maar voordat je nu zelf begint met koekjes, brood, …. in te slagen met veel kaneel in. De onderzoekers weten nog niet welke dosis ideaal is noch de nadelige bijwerkingen.

Wie is Sara Van Riel

Hallo, ik ben Sara Van Riel en ben in de volle zoektocht naar de betekenis van het leven. Dit magazine is al een stap in de goede richting volgens mij. Ik werk als receptioniste en woon nog niet zo lang samen met mijn vriend in een gezellig appartementje. Ik heb een eigen paard waar ik alles voor over heb en waarbij ik mijn hoogsensitieve zelf kwijt kan. Dit kan je lezen in: Sara’s Column.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *