Recensie: Mike Annesley – De genezende kracht van Meditatie

Gepost door op 3 mei 2018

Praktische Informatie

Auteur:  Mike Annesley
Pagina’s: 160
Uitgeverij: Zuidnederlandse Uitgeverij ZNU
ISBN: 978-90-447-75081-2
Adviesprijs: € 24,95

De omschrijving van het boek kan je hier op onze site vinden: Mike Annesley – De genezende kracht van Meditatie

Recensie

Dit is een aanrader voor wie van mediteren houdt.Het is een boek van Mike Annesley met Steve Nobel. De meditaties in dit boek zijn gebaseerd op de traditie van mandalameditatie, waarbij symbolische elementen in een ontwerp worden gebruikt om helende gedachten te stimuleren.

Er zijn zeer veel verschillende meningen over hoe je best kan mediteren., De goede manier van mediteren is voor iedereen verschillend : ieder doet het op zijn/haar eigen wijze. In dit boek staan vele voorbeelden van mediteren met beelden. Het is prachtig uitgelegd en stap voor stap leer je met het boek mediteren met mandala’s waar jij je goed bij voelt. Het principe dat aan de basis ligt van dit innovatieve boek vol helende meditaties is de transformerende kracht van beelden, meer bepaald van symbolen. In dit boek staan geen mindfulness meditaties, omdat deze voor mandala’s niet nuttig zijn. Toch spelen bepaalde principes uit mindfulness een rol, vooral het focussen op je eigen ademhaling.

Nog een oosters principe dat de westerse praktijk is binnen gedrongen, is het chakrasysteem.
De chakra’s zijn de zeven centra in het lichaam waardoor energie of prana stroomt. Energie in de chakra’s die door stress of emotionele of fysieke problemen wordt geblokkeerd, kan vaak leiden tot ziekte. Vrij stromende energie daarentegen houdt ons gezond, levenslustig en vitaal. Door een diepgaande meditatie met een van de chakra’s naar keuze waar jij je goed bij voelt, kan de energiestroom worden hersteld. De dertig prachtige gekleurde mandala’s richten zich op de verschillende chakra’s, meridianen, organen en systemen in ons lichaam. Zoals het hart, de ogen, de longen of de huid.

Mediteren met deze ontwerpen geeft je toegang tot verborgen innerlijke bronnen van vitaliteit die je helpen om de eenheid en het evenwicht in je lichaam te herstellen. Het is tevens een prachtig en gemakkelijk werkboek.Kortom, wie van mediteren houdt, heeft dit boek in huis liggen. Ik wens jullie nog veel plezier op jullie pad toe.

Wie is Hans Van Dyck

Hans werkt in het dagelijkse leven bij een grote discountwinkel en heeft zijn eigen bedrijf HVD Mediaworks. Hij is een spirituele, muzikale jongen die steeds klaar staat voor anderen om een luisterend oor te bieden of te helpen. Sanne FM, De Spirituele Wereld, AntwerpseMuziek.be zijn maar enkele projecten waar Hans de oprichter van is. Op spiritueel vlak is Hans bezig met manifestatie, Engelen, orakelkaarten, contact met gene zijde, huiszuiveringen en inzichten geven in je levenspad.