Inwijdingsrituelen voor de mannelijke heks

Gepost door op 25 april 2018

Heks worden en zijn.  Voor velen een roeping en ook zelfs voor mannen.  Het is een krachtige spirituele ambitie.

Je wordt niet gemaakt of je leert niet tot heks.  Je bent het gewoon.  In de jeugdervaringen van de heksen kan je het zien aan een sterke ziekte die ze gehad hebben, paranormale vermogens of het herinneren van krachtige dromen.

Na de inwijdingen wordt een mannelijke heks door een priesteres ingewijd.  De priesteres brengt de tradities van de Godin en de Gehoornde God bij tijdens een leertijd.  De inwijdingsfasen leiden tot een diepere relatie met je geest.  Je beloofd trouw te zijn aan de Gehoornde God en de Godin.  Er volgt snel een rituele wedergeboorte een zegening, de keuze van je heksennaam en enkele magische instrumenten.

Imbolic

Tijdens deze Keltische feestdag (meer uitleg in ons magazine 3 Winter 2018) worden alle heksen ingewijd omdat de sabbat vaak samenvalt met de Berkmaan.

De symbolen die bij deze ceremoniën worden gebruikt moeten zo letterlijk mogelijk zijn:
  • Aarde
  • Wierook (kopal of frankincense (Boswellia carteri) is een zoet, warm, balsamico aroma dat stimulerend en verheffend is voor de geest.)
  • Vuurput
  • Ketel met water uit een gewijd beekje

Voor dit ritueel is er ook een initiatiethee van salie, basilicum, bijvoet en gember.  Deze wordt gedronken om het hart en geest te openen.  Ook wordt de ingewijde gezalfd met lotusolie of sandelhoutolie om zo zijn spiritualiteit te versterken.

Wie is Hans Van Dyck

Hans is een spirituele, muzikale jongen die steeds klaar staat voor anderen om een luisterend oor te bieden of te helpen. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids en de internetradio's Sanne FM en Sax Radio Music zijn maar enkele firma's die Hans bundelt in HVD Mediaworks. Hans is een spirituele coach, hij geeft je inzichten in je levenspad met manifestatie, Engelen, orakelkaarten en contact met gene zijde.