Kombucha zelf maken

Gepost door op 4 maart 2018

Je lichaam in balans met gefermenteerde thee.

Kombucha, een gezond en natuurlijk elixer

Kombucha is een natuurlijk sprankelende, gefermenteerde thee vol probiotica, enzymen en antioxidanten. Deze thee wint steeds meer aan populariteit als gezond, natuurlijk tonicum en wordt steeds vaker gedronken als vervanger van frisdrank.

De smaak is vergelijkbaar met appelcider, fris en licht sprankelend. Je brouwt deze thee gemakkelijk thuis, met als belangrijkste ingrediënt een cultuur van goede bacteriën.

Je kunt bovendien heerlijke smaken toevoegen met fruit, groenten of kruiden. Zo maak je zelf de kombucha die perfect bij jou past!

De gezondheidsvoordelen van kombucha:
  • ontgifting van de lever
  • onderhoud van de gewrichten
  • versterking van de darmen
  • verlichting van het spijsverteringsproces
  • versterking van het afweersysteem
De basisingrediënten van kombucha:
  • zwarte, groene of witte thee
  • een scoby (symbiotische kolonie van bacteriën en gisten)
  • kristalsuiker
  • gefilterd water of bronwater

Louise Avery

In dit boek geeft Louise Avery, eigenares van de Londense kombuchabrouwerij “Lois & the Living Teas”, je een inleiding tot kombucha en tot het brouwproces.

Ze werkt uitsluitend met volledig natuurlijke ingrediënten.

Ze levert kombucha aan topsportscholen, maar ook aan bars en cafés in Londen.

Praktische Informatie

Auteur:  Louise Avery
Pagina’s: 80
Uitgeverij: Uitgeverij Deltas
ISBN: 978-90-44-75036-2
Adviesprijs: € 14,95

Wie is Ann Bevers