Recensie: Werkboek Tarot

Gepost door op 28 oktober 2017

Praktische Informatie

Auteur:  Nevill Drury
Pagina’s: 192
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-447-4976-2
Adviesprijs: € 14.95
Kopen: vanaf 15 november 2017 te koop in de boekhandel

Recensie

De verkrijgbaarheid van boeken over de traditionele tarot (Rider Wait Tarot) is de dag van vandaag zeer schaars. Ik ben verheugd met de komst van dit boek zodat er toch nog aandacht wordt geschonken aan de krachtige traditionele tarot, die aan de basis ligt veel moderne kaartsystemen.  Dit boek geeft veel meer dan wat ik van een boek over tarot zou verwachten.

Een volledig overzicht van elke kaart (grote en kleine arcana) met een heldere beschrijving alsook  diepere astrologische en kabbalistische associaties komen aan bod.   Het boek is netjes opgedeeld in hoofdstukken, en met zeer veel oefeningen in het werkboek. Hiernaast zijn er ook diverse meditaties om spiritueel te leren verbinden met de kaarten.  Er wordt ook aandacht besteed aan kaartleggingen vergezeld met een interpretatie als voorbeeld. De meest belangrijke kaartleggingen zoals het Keltische kruis komen aan bod.  Een lezing geven brengt voor een kaartlegger ook een verantwoordelijkheid met zich mee, ik ben zeer blij dat hier de nodige aandacht aan geschonken is.

Het is niet alleen een werkboek voor beginners maar ook voor de gevorderde kaartlegger.

Wie is Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en deel ik mijn zoektocht als redactielid met de spirituele wereld. Daarbuiten hou ik ook nog van koken, biologisch tuinieren, muziek maken.