Nieuwe oogst: welke appel eet je wanneer?

Gepost door op 10 september 2017

Sinds enkele dagen/weken bereiken ons berichten dat de nieuwe appeloogst begonnen is. Hoera! Nu vragen wij ons af welk appeltje we best wanneer eten? Want er zijn zo veel soorten, die kunnen toch niet allemaal op hetzelfde moment rijp zijn?

Inderdaad, je hebt zomerappels, herfstappels en winter- of bewaarappels.

  • Zomerappels worden geoogst vanaf eind juli en zijn erg lekker, maar worden minder vaak door beroepstelers gekweekt omdat ze kwetsbaarder zijn en minder goed bewaren. Je vindt ze vooral in de tuin van fruitliefhebbers, en je eet ze best meteen na het plukken op. Je degusteert ze ;).
  • Herfstappels worden geoogst vanaf midden augustus, maar vooral in september.
  • De appels die je doorgaans in de supermarkt vindt, zijn winter-of bewaarappels: Jonagold, Jonagored, Kanzi, Greenstar, Boskoop, Elstar, Golden Delicious, enzovoort. Ze worden geplukt in september of oktober en kunnen vaak lang bewaard worden.

Meer informatie over de verschillende soorten appels kan je lezen via www.veldverkenners.be.

Bron

Veld Verkenners

Wat?
  • Veldverkenners helpt je het platteland van morgen te ontdekken. Op deze website en op facebook gaan we op verkenning. We stellen vragen zoals:
  • Hoe milieu- en diervriendelijk zijn landbouwtechnieken?
  • Hoe veilig en gezond is ons voedsel?
  • Waar kan je van de boerenbuiten en hoevespecialiteiten genieten?
Waarom?
  • Veldverkenners probeert de burger dichter bij de boer te brengen. De community is een initiatief van het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw, VILT vzw, om de dialoog over de land- en tuinbouw in onze regio te versterken en verdiepen. Zo willen we dat meer mensen zich bewust worden van de standpunten en argumenten van de andere betrokkenen.
Wie?

De iniatiefnemer van Veldverkenners is het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw, VILT vzw. Wie of wat is VILT? Dat ontdek je hier.

Andere organisaties die mee bouwen aan Veldverkenners, zijn contentbureau Jansen & Janssen, Natuurpunt vzw, de Werkgroep voor Rechtvaardige en Verantwoorde Landbouw (Wervel), Boerenbond, het Algemeen Boerensyndicaat (ABS), Landelijke Gilden, KVLV, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt), het Vlaams Agentschap voor Landbouw- en Visserijmarketing (VLAM), het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO), Voedselteams vzw en de Belgische Federatie van de toeleveranciers van machines, gebouwen en uitrustingen voor de Landbouw (Fedagrim).

Informatie

www.veldverkenners.be

Wie is Hans Van Dyck

Hans is een spirituele, muzikale jongen die steeds klaar staat voor anderen om een luisterend oor te bieden of te helpen. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids en de internetradio's Sanne FM en Sax Radio Music zijn maar enkele firma's die Hans bundelt in HVD Mediaworks. Hans is een spirituele coach, hij geeft je inzichten in je levenspad met manifestatie, Engelen, orakelkaarten en contact met gene zijde.