Gemberthee

Gepost door op 31 juli 2017

Niets zo lekker en verwarmend als een gemberthee op een winterachtige avond.

Van deze wortel is alom geweten dat hij geneeskrachtige eigenschappen bezit (lees ook zeker Dave’s Kruiden over gember).

Zeker voor de winterperiode als de verkoudheden weer toeslaan, zal hij de keelpijn verzachten.

Ingrediënten

  • Water
  • Verse gember
  • Suiker of andere zoetstof

Aan de slag!

  1. Snij een stukje gemberwortel in fijne schijfjes van +/- 4 mm dik.
  2. Verwijder de schil van de schijfjes en snij daarna in brunoise (kleine blokjes).
  3. Doe een eetlepel gemberblokjes in een theefilterzakje.
  4. Breng water aan de kook, giet dit in je theekop en laat je theefilterzakje ongeveer 5 minuten trekken tot het water troebel is.
  5. Voeg eventueel suiker of een andere zoetstof toe naar smaak.

Genieten maar!

Enkele tips

  • Je kan het theefilterzakje nog een paar keer op nieuw gebruiken (de smaak verzacht keer per keer).
  • Je kan ook een schijfje citroen en/of blaadjes munt toevoegen.

Wie is Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en deel ik mijn zoektocht als redactielid met de spirituele wereld. Daarbuiten hou ik ook nog van koken, biologisch tuinieren, muziek maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *