Wat is en hoe werkt een zoutlamp?

Gepost door op 29 juli 2017

Je hebt zeker al eens gehoord hoe geweldig zoutlampen zijn van een enthousiaste vriend of familielid.  “Het verwijderd negatieve energieën in huis”, wat altijd wel een goed idee is.  Maar wat is nu eigenlijk zo een zoutlamp?  Hoe werken ze?  Zijn er gezondheidsvoordelen?

Zoutlampen worden gemaakt van gekristalliseerde zoutsteen (haliet) dat zo een 250 miljoen jaar oud is.  En worden met de hand gemijnd uit het Pakistaanse Himalaya gebergte.  Ze zijn erg aantrekkelijk, passen in ieders interieur en je vind ze in allerlei vormen.  Je hebt ze puur als een rotsblok of gepolijst in allerlei geometrische vormen zoals een bol, kubus, …  Ze zijn ook te vinden in allerlei mooie beeldhouwwerkjes, vormen van hartjes, dolfijntjes, …  Sommige bevatten zelfs een houder voor een kaars en andere een gloeilamp.

De kleur varieert van roos tot amber, witte zoutlampen bestaan ook, maar zijn moeilijker te vinden, uiteraard vind je ook namaak zoutlampen.  Om zeker te zijn dat het echte zijn, kijk dan of de origine op de verpakking vermeld staat. Moeten dus afkomstig zijn van het Pakistaanse Himalaya gebergte.

Als je aanvoelt dat in je huis of eender welke andere ruimte een onprettige sfeer hangt van negativiteit, dan is het plaatsen van een zoutlamp een goed idee.  Zelfs als je hierin niet geloofd of denkt dat er negatieve sfeer hangt. Dan zal een zoutlamp je meer in balans brengen.

Hoe werken de zoutlampen in op onze gezondheid?

De theorie is dat zoutlampen natuurlijke generatoren zijn van negatieve ionen, die in direct contrast staan van positieve ionen, afkomstig van elektronische apparatuur zoals je TV, microgolf oven, computer, … In veel metafysische tradities wordt geloofd dat negatieve ionen van een zoutlamp de positieve ionen aantrekken en elkaar opheffen, dus zodoende de ruimte terug in balans brengt.  De zoutlamp neemt het vocht op dat in de lucht zit, de lamp of kaars verwarmt de zoutlamp.  Daardoor verdampt het water weer en komen de negatieve ionen vrij.  De hoeveelheid negatieve ionen dat wordt vrijgegeven hangt af van hoe warm en hoe groot de zoutlamp is.  Natuurlijk bij zeer droge kamers met weinig luchtvochtigheid gaan er ook minder negatieve ionen geproduceerd worden.

Sommige menen dat de negatieve ionen goed zijn tegen allergieën, het in balans brengen van de chakra’s en seizoensmoeheid symptomen bestrijden.  Vergeet niet dat hier veel magische folklore achter schuil gaat.

Onderhoud

Belangrijk is ook goed zorg te dragen voor deze lampen.

Ze worden wel eens stoffig, neem dan een licht vochtig vaatdoek en stof ze voorzichtig af.  De lamp zeker niet in water onderdompelen

Help, mijn zoutlamp lekt!

Het is je misschien al overkomen.  Je zoutlamp is aan de voet nat, of voelt aan alsof ze zweet.  Of je hebt er al een schaaltje onder gezet omdat er zoveel water van afkomt.  Het is allemaal perfect normaal. Zoutlampen zijn van naturen hygroscopisch, dat wil zeggen dat zij het vocht uit de lucht opnemen.  Bij zeer hoge kamervochtigheid komt dit fenomeen voor.  Wat je er aan kan doen is simpel. Het water krijg je eruit als het kan verdampen, daarom steek de kaars of de gloeilamp aan.

Een zoutlamp kopen.

Ga je shoppen voor een zoutlamp, koop ze dan zeker niet online.  Bezoek een spirituele winkel en kijk zelf welke vorm van lamp je aanstaat.  Zeker als je kiest voor een ruwe blok vorm.  Ga op je gevoel af en kies die lamp die bij je resoneert.

Wie is Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en deel ik mijn zoektocht als redactielid met de spirituele wereld. Daarbuiten hou ik ook nog van koken, biologisch tuinieren, muziek maken.