uitgeverij Hajefa: De Maankalender

Suikerinname bij mannen geeft sneller risico op psychische stoornissen

Gepost door op 29 juli 2017

In ‘the University College London’ hebben wetenschappers een onderzoek gedaan naar het gebruik van suikerhoudende etenswaren en dranken bij 5.000 mannen en 2.000 vrouwen. Het resultaat hebben ze gepubliceerd in het magazine ‘Nature’.

De onderzochte groep is in de loop van 20 jaar ondervraagd op basis van hun suikerinname. De onderzoekers vonden een verband tussen de hoeveelheid suiker die de deelnemers innamen en het ontstaan van psychische stoornissen en depressies.

Bij de mannen die meer dan 67 gram per dag inname hebben 23 % meer kans op het ontwikkelen van psychische stoornissen over een periode van 5 jaar. Bij vrouwen is geen verband gevonden, maar meer onderzoek is nog wel nodig om daar een verklaring voor te geven.

Andersom hebben de onderzoekers ook gekeken, dat als je een psychische stoornis hebt dat je dan meer suiker inname zou hebben , hiervan is het antwoord alvast nee.

Bron: Nature

Wie is Hans Van Dyck

Hans is een spirituele, muzikale jongen die steeds klaar staat voor anderen om een luisterend oor te bieden of te helpen. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids en de internetradio's Sanne FM en Sax Radio Music zijn maar enkele firma's die Hans bundelt in HVD Mediaworks. Hans is een spirituele coach, hij geeft je inzichten in je levenspad met manifestatie, Engelen, orakelkaarten en contact met gene zijde.