uitgeverij Hajefa: De Maankalender

Recensie: Karel Wellinghoff – Het harde paradijs

Gepost door op 15 juli 2017

Praktische Informatie

Auteur: Karel Wellinghoff
ISBN: 9789463381840
Adviesprijs: € 16,95
Pagina’s: 260 blz.
Uitgeverij: Uitgeverij Aspect
Kopen: Webshop Aspect
Meer informatie: Het harde paradijs

Recensie

Opkomst, bloei en neergang van Bhagwan Shree Rajneesh (Osho) en hoe het was in de therapiegroepen.

Karel Wellington neemt je mee naar een stuk uit zijn persoonlijke levensweg.  Hij schrijft over zijn ervaringen als deelnemer aan de therapiegroepen van de guru Bhagwan Shree Rajneesh (“Osho” in latere jaren).

De methoden die de therapeuten gebruikten waren destijds zeer spraakmakend.  In het boek worden zowel de positieve als negatieve effecten op de deelnemers beschreven.  Ook de gevolgen voor zijn relatie, zijn twijfel om sannyas te nemen en zijn weerhoudendheid tegen het leven in een commune worden beschreven.

De auteur heeft de gave zijn gevoel op zo’n manier te verwoorden dat je je helemaal kan inleven.

Het laatste deel van het boek is gewijd aan de gebeurtenissen die de neergang van Bhagwan Shree Rajneesh inluidde.

Wie is Hans Van Dyck

Hans is een spirituele, muzikale jongen die steeds klaar staat voor anderen om een luisterend oor te bieden of te helpen. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids en de internetradio's Sanne FM en Sax Radio Music zijn maar enkele firma's die Hans bundelt in HVD Mediaworks. Hans is een spirituele coach, hij geeft je inzichten in je levenspad met manifestatie, Engelen, orakelkaarten en contact met gene zijde.