Tanden, het uithangbord van je gezicht

Gepost door op 27 april 2017

Meer en meer mensen gaan naar de specialist om kaarsrechte en spierwitte tanden te hebben. Maar zonder de specialist kan je zelf je tanden goed onderhouden, waar kan je zoal op letten? Hieronder enkele tips op een rijtje.

Zuren

Citrusvruchten zijn goed voor de vitaminen maar slecht voor je tandglazuur, het zuur kan aantasten en dan kan je sneller gaatjes krijgen. Daarom indien je sinaasappelsap of dergelijke drinkt steeds een vol glas water erna drinken.

Rietjes

De meeste kinderen (en volwassenen) drinken soms uit een rietje. Dit is uitstekend voor je gebit omdat de drank minder in contact dan komt met je tanden.

Tijd nemen met poetsen

Poets niet meteen na het eten je tanden want dan is je tandglazuur zachter en dan slijt het sneller af. Twee minuten poetsen is dan weer vlug normaal, 3 à 5 seconden per tand per kant met elektrische tandenborstel is doorgaand de beste tijd.

Wie is Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en deel ik mijn zoektocht als redactielid met de spirituele wereld. Daarbuiten hou ik ook nog van koken, biologisch tuinieren, muziek maken.