Wortelpeterselie

Gepost door op 31 maart 2017

De wortelpeterselie is een variant van de peterselie.

Hoofdzakelijk wordt het gekweekt voor zijn 15 tot 20 cm lange, witte penwortel.

Deze wortel is een kleine uitvoering van de pastinaak en qua smaak lijkt het op pastinaak en knolselder.

De wortel is rijk aan caroteen, Vitamine B2 en Vitamine C.
Het loof kan op dezelfde manier als peterselie worden gebruikt.

De wortelpeterselie behoort tot de categorie van de wortelgroente/schermbloemfamilie.

Zaaien en oogsten
  • van maart tot april zaaien
  • van juli oktober tot oogsten
Gebruik
  • als groente in soepen en puree
  • rauw in salades
  • gefrituurd als garnituur

Wie is Dave Van de Moer

Dave is een grote liefhebber van lekker en gezond eten, massage, sauna, kruiden, de natuur, dieren, yoga, wijn, porto, lezen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *